Tratament-minune cu bicarbonat și aspirină pentru prevenirea bolilor la tomate

Acest tratament cu bicarbonat și aspirină face minuni la roșii. Poate fi folosit în scop preventiv, întrucât ajută la combaterea bolilor tomatelor.

În lunile de primăvară și vară, din cauza umidității și a ploilor dese, roșiile pot dezvolta boli. Ei bine, rețeta de mai jos te poate ajuta să preîntâmpini această problemă.

Tratament cu bicarbonat si aspirina pentru rosii

Tratament cu bicarbonat si aspirina pentru rosii

Cei care au folosit combinația dintre bicarbonat și aspirină au avut succes inclusiv la plantele care erau deja afectate (cu pete negre pe frunze).

Cum funcționează

Aspirina este ideală pentru roșii. Ea acționează asemenea unui hormon din tomate, care declanșează o reacție de apărare.

Aspirina face planta să creadă că este atacată. În consecință, o stimulează să dezvolte un răspuns imun la atac. Astfel, bolile sunt împiedicate să mai apară pe frunze.

Bicarbonatul de sodiu modifică nivelul pH-ului plantelor și împiedică atașarea bolilor de frunzele lor.

Citește și – Soluție de calciu din coji de ouă pentru tomate, ardei și alte plante din grădină

Soluție cu bicarbonat și aspirină pentru roșii

Prevenția este cea mai bună metodă de combatere a bolilor. Dacă vreți roșii sănătoase, împiedicați aderarea bolilor la frunzele lor. Folosiți cu încredere această soluție:

Ingrediente

  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 aspirine
  • ½ linguriță de detergent de vase
  • 7,5 litri de apă

Preparare

Puneți apa într-un bidon de plastic. Adăugați bicarbonatul și aspirinele zdrobite și detergentul lichid.

Agitați bine recipientul, până la dizolvarea completă a ingredientelor și omogenizarea soluției.

Cum se aplică soluția de bicarbonat și aspirină pe tomate 

Pulverizați bine-bine tomatele. Îmbăiați-le complet în soluția de bicarbonat și aspirină, atât frunzele, cât și tulpina.

La final trebuie să arate ca și cum ar fi fost spălate în întregime.

Fiind o soluție ușoară, nu afectează cu nimic plantele. Astfel o puteți folosi în condiții de siguranță odată la 7-10 zile.

Este un tratament-minune pentru prevenirea bolilor la tomate. Poate fi folosit și pentru alte plante care au probleme, precum vinetele, ardeii și dovleceii.

Citește și – Soluție cu drojdie pentru roșii mari și sănătoase

Sfaturi importante

Faceți întotdeauna un test înainte de a aplica o soluție pe toată planta. Pulverizați pe câteva frunze. Așteptați 24 de ore și vedeți dacă frunzele au suferit daune sau le-a mers bine.

Dacă nu apar reacții adverse, puteți folosi tratamentul pe întreaga plantă.

Un alt aspect esențial: NU folosiți tratamentul cu bicarbonat când temperaturile afară au depășit 32 de grade Celsius. Asta deoarece frunzele tomatelor sunt mai slabe și nu pot suporta soluția.

Citește și – 12 îngrășăminte naturale pentru roșii

Sursă articol: Gary Pilarchik,  Baking Soda & Aspirin Tomato Prevention Spraying: Stop Leaf Spot & Early Blight from Showing! The Rusted Garden: https://www.youtube.com/watch?v=A-aAcDH3iGU

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.