Iaurtul face „minuni” în grădină – 5 utilizări inedite

Lactatele nu sunt sănătoase doar pentru noi, ci și pentru plante și sol. De pildă, iaurtul poate face minuni în grădină. În rândurile de mai jos îți arătăm 5 utilizări inedite!

Lactatele fermentate sunt bogate în probiotice. Aceste bacterii bune acționează tridimensional: asupra digestiei, imunității și stării de spirit.

Iaurtul face minuni in gradina

Iaurtul face minuni in gradina: Jcomp – www.freepik.com

Iaurtul face „minuni” în grădină

Puțini dintre noi știm că laptele poate fi întrebuințat și în grădină, pentru hrănirea solului și a plantelor.

Lactobacillus este o bacterie benefică regăsită în iaurt, care stimulează digestia. Și plantele conțin probiotice, care au o acțiune similară. De pildă, cartofii, mazărea, lintea și fasolea conțin endofite. Aceste bacterii ajută la descompunerea materialului organic.

Un studiu realizat la Universitatea din Washington a arătat că probioticele din plante ajută la fixarea conținutului de azot și favorizează creșterea lor.

Cum să folosești iaurtul în grădină – 5 utilizări inedite

Este important să folosiți iaurt simplu, fără adaos de zahăr, fructe sau alte ingrediente. Ideal ar fi să utilizați iaurt natural, făcut în casă.

Iaurtul combate mucegaiul

O primă utilizare a iaurtului este împotriva mucegaiului la plante. acesta protejează legumele de infecțiile fungice, de mucegai și putrezire.

Ingrediente

  • 1 lingură de iaurt
  • 1 cană de apă

Preparare

Amestecați iaurtul cu apa și turnați soluția obținută într-o sticlă tip spray. Pulverizați pe frunzele afectate. Poate fi folosit zilnic ca remediu preventiv.

Bacteriile bune din iaurt formează un strat protector împotriva microorganismelor pe plante.

Se poate folosi și zerul de la iaurt, acel lichid apos care se separă de iaurt. Și acesta este bogat în microbi benefici.

Citește și – Cojile de ceapă – fertilizant și leac contra dăunătorilor din grădină!

Iaurtul poate fi folosit ca compost

Adăugați un strat de iaurt înăuntrul compostului și acoperiți-l cu rumeguș și frunze. Iaurtul mărește concentrația de microbi benefici și fertilitatea solului.

Compostul cu iaurt crește producția legumelor, fructelor și plantelor din grădină.

Iaurtul ca fertilizant natural

Iaurtul poate fi folosit și ca îngrășământ organic în grădină. Aduce un aport valoros de fosfor și azot în sol și este complet lipsit de substanțe chimice sau toxice. Totodată, ajută plantele să absoarbă mai bine azotul.

Amestecați iaurt cu apă în cantități egale. Turnați soluția rezultată în jurul rădăcinilor plantelor.

Tratamentul de fertilizare cu iaurt poate fi realizat de 2 ori pe lună.

Citește și – 12 îngrășăminte naturale pentru roșii

Iaurtul stimulează creșterea mușchiului

Ingrediente

  • 1 cană de iaurt
  • 2 linguri de mușchi

Preparare

Puneți iaurtul și mușchiul într-un blender. Mixați până rezultă o pastă groasă.

Turnați compoziția în locul în care vreți să crească mușchi. Udați apoi în mod regulat acea suprafață. Veți obține rezultate rapide!

Iaurtul ajută lămâiul să crească

În sezonul de creștere al arborilor de citrice, turnați câte 1-2 căni de iaurt la baza lor. Acest fertilizant se aplică o dată la 4-6 săptămâni. Lămâii și portocalii vor crește mai sănătoși și mai puternici.

Citește și – Soluție cu drojdie pentru roșii mari și sănătoase

Sursă articol: Balcony Garden Web, Using Yogurt in the Garden? These 5 Miracles will Happen: https://balconygardenweb.com/using-yogurt-in-the-garden/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.