Bicarbonatul crește producția de roșii și castraveți – metodă rusească

Bicarbonatul de sodiu ar putea crește producția de roșii și castraveți cu până la 30%! Cel puțin așa susțin fermierii ruși din regiunea Stavropol.

Nenumărate sunt utilizările bicarbonatului de sodiu în gospodărie! Are proprietăți antifungice naturale. Aproape că nu ne mai miră deloc când îl găsim incorporat în diverse rețete și soluții pentru grădinărit.

Bicarbonat de sodiu pentru rosii

Bicarbonat de sodiu pentru rosii

Se spune că metoda stimulării creșterii culturilor de roșii și castraveți cu ajutorul bicarbonatului este practicată cu succes în Rusia.

Citește și – Soluție din bicarbonat pentru curățarea fructelor și legumelor de pesticide

Bicarbonat de sodiu pentru creșterea roșiilor și castraveților

Pentru a spori creșterea legumelor, bicarbonatul se folosește sub forma unei soluții, înainte de însămânțare și după ce apariția răsadurilor.

Soluție cu bicarbonat pentru tratarea semințelor

Ingrediente

  • 10 g de bicarbonat de sodiu
  • 1 litru de apă

Preparare

Se amestecă bicarbonatul cu apa într-un bol, până când acesta se dizolvă complet. În soluția obținută se pun semințele legumelor pe care vreți să le sădiți.

Se lasă la înmuiat 24 de ore, apoi se scurge lichidul. Se pune apă curată și se clătesc bine. Se lasă să se usuce, după care se pun în pământ.

Citește și – Soluție cu drojdie pentru roșii mari și sănătoase

Această metodă de tratare a semințelor înainte de semănare ajută la combaterea apariției microbilor.

Soluție cu bicarbonat pentru stropirea legumelor

Ingrediente

  • 50 g de bicarbonat
  • 1 litru de apă

Preparare

Dizolvați bicarbonatul de sodiu în apă. Puneți soluția rezultată într-o sticlă tip spray și pulverizați direct pe tufe.

Tratamentul se aplică o dată la 7 zile și susține creșterea sănătoasă a plantelor.

Citește și – Soluție cu bicarbonat de sodiu împotriva manei la roșii și alte legume

Un alt mod de a folosi bicarbonatul de sodiu pentru roșii este să îl presărați pe pământ în jurul tufelor. NU direct pe plante!

Sunt suficiente 20 de grame la fiecare tufă. Bicarbonatul reduce aciditatea solului și face roșiile mai dulci. Folosiți acest tratament de 2 ori: când tufele au un diametru de circa 2,5 cm. și încă o dată când au crescut pe jumătate.

Testați întâi pe o singură plantă și vedeți ce efect are. Dacă solul are un pH deja ridicat (alcalin), bicarbonatul nu îi va face bine.

Evitați să folosiți bicarbonatul în exces sau abuziv. Mai ales dacă este secetă și plantele nu primesc suficientă apă.

Citește și – Cum să testezi pH-ul solului din grădină cu oțet și bicarbonat

Surse articol:

1. Grădina cu Talent, Bicarbonatul de sodiu crește producția de castraveți și roșii cu 20-30%: http://gradinacutalent.blogspot.com/2015/06/bicarbonatul-de-sodiu-creste-productia.html
2. Your Life Choices, Sweet Tomatoes – Baking Soda in the Soil is the Trick + How to get more tomatoes: https://www.yourlifechoices.com.au/the_meeting_place/post/sweet-tomatoes-baking-soda-in-the-soil-is-the-trick-how-to-get-more-tomatoes

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.