Soluție cu drojdie pentru roșii mari și sănătoase

Vrei să obții o recoltă bogată de tomate? Folosește o soluție cu drojdie pentru creșterea roșiilor! Poți prepara acest fertilizator natural pentru roșii în casă în câțiva pași simpli.

Trăim timpuri în care legumele pur și simplu nu mai cresc la fel de bine fără un ajutor suplimentar.

Solutie cu drojdie pentru rosii

Solutie cu drojdie pentru rosii

Însă cei care vor să pună legume sănătoase pe masă nu sunt dispuși să folosească îngrășăminte chimice. Nici nu este nevoie! Din fericire, există soluții naturale pentru orice problemă. 

Soluție cu drojdie pentru roșii

Ingrediente

  • 200 g de drojdie proaspătă
  • 5 litri de apă caldă
  • 200 g de zahăr

Cum se face soluția cu drojdie pentru roșii

Pentru a prepara acest fertilizator natural aveți nevoie de un borcan mari (circa 6 litri).

O altă precizare importantă pentru reușita rețetei: apa trebuie să fie stătută. Lăsați apa să stea la soare câteva ore, apoi încălziți-o.

Puneți drojdia într-un bol. Adăugați puțină apă caldă (nu clocotită), cât să se desfacă. Amestecați și puneți zahărul.

Citește și: Leacuri băbești cu roșii (pentru uz intern și extern)

Turnați maiaua în borcan și adăugați restul de apă. Acoperiți gura borcanului cu o pânză de tifon. Țineți borcanul undeva într-un loc cald, câteva zile. Recipientul trebuie agitat energic cel puțin o dată pe zi.

Soluția de drojdie pentru roșii este gata când observați că nu mai fermentează.

Cum se folosește soluția de drojdie pentru roșii

Puneți 250 ml de soluție într-o găleată. Completați cu apă simplă și amestecați. Udați cu generozitate fiecare tufă de roșii, la bază. Se recomandă câte 1 litru la fiecare răsad.

În perioada verii, acest fertilizant natural se poate folosi mai des. Veți observa că tufele sunt mai trainice, iar tomatele mai sănătoase.

Soluția de drojdie le dă mai multă rezistență la vremea rea – temperaturi prea mari sau scăzute. Totodată, le protejează de arsurile solare și de mană.

Citește și: Cum să cultivi lămâi la ghiveci – plantarea și îngrijirea lămâiului

Dacă veți fertiliza roșiile cu această soluție există șanse mari să aveți roșii până toamna târziu. 

Dacă ați încercat rețeta și ați avut succes, nu uitați să împărtășiți cu noi rezultatele. Distribuiți și prietenilor aceste secrete de grădinărit!

Iar dacă aveți și alte idei de fertilizare naturală a roșiilor, lăsați un comentariu, ca și alții să se folosească de ele!

Sursă: Rețete Ușoare Info, O soluție pentru roșii mari, frumoase și fără arsuri: https://retete-usoare.info/o-solutie-pentru-rosii-mari-frumoase-si-fara-arsuri/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Buna ziua spunetimi va rog doar roșiile se uda cu această soluție sau și chiperii castraveții vinata

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.