Feriga purifică aerul din casă și scade nivelul de radiații

Feriga purifică aerul și scade nivelul de radiații cauzate de aparatura electrocasnică. Această plantă crește în natură, dar de ceva timp se găsește de cumpărat și la ghiveci, în supermarketurile noastre.

O metodă ingenioasă de a îmbunătăți aerul din casă este să folosim plante decorative.

Feriga

Feriga

Ușor de întreținut și de îngrijit, plantele decorative cu frunze înfrumusețează orice încăpere, orice colț în care sunt așezate.

Mulți le preferă în locul plantelor cu flori deoarece frunzele lor mari produc oxigen și purifică aerul.

Citește și – 9 plante de interior care purifică aerul de toxine și compuși nocivi

Feriga de cameră

Feriga de cameră, denumită științific „Nephrolepis exaltata”, mai este cunoscută sub numele de „feriga Boston” sau „feriga sabie”, datorită frunzelor sale ascuțite.

Se numără printre plantele cele mai vechi de pământ. Este originară din America de Sud și India. Crește în locurile semi-umbroase din regiunile tropicale. De aceea este o mare iubitoare de umiditate.

Dacă este așezată în casă, dă o notă de veselie, datorită frunzelor sale lungi și înguste și aspectului ei stufos.

Feriga purifică aerul din casă

Ghivecele cu ferigă sunt la mare căutare datorită frumuseții lor, dar și a beneficiilor lor pentru sănătate. Mențin umiditatea și prospețimea aerului.

Ajută la eliminarea poluanților din mediu și a substanțelor toxice din aerul respirabil. Iată de ce este bine să aduci feriga în casa ta!

Absoarbe formaldehida

Studiile realizate de NASA pe plantele de interior care curăță aerul au arătat că feriga de cameră are capacitatea să absoarbă formaldehida din mediu.

Pentru cei care nu știu, formaldehida este un poluant care rezultă în urma prăjirii alimentelor și fumatului. Principala sursă de formaldehidă din aerul interior este mobila de lemn vopsită.

Înlătură xilenul

Un alt poluant nociv pe care feriga îl asimilează este xilenul. Acesta se găsește în produsele din petrol. Nivelul lui este mai mare în clădirile slab ventilate. Vopselele și mobila din lemn sunt de asemenea surse de xilen.

Elimină toluenul

Acest agent poluant este irită tractul respirator superior și ochii. Este asociat și cu disfuncții ale sistemului nervos.

Copiii expuși la toluen pot avea probleme de dezvoltare, iar femeile probleme de fertilitate.

Principalele surse de poluare cu toluen sunt benzina, solvenții din vopsele, plastic și sticlele de suc și cosmeticele.

Se spune de asemenea că feriga este benefică pentru persoanele cu pielea uscată și mucoasele uscate sau iritate (nas, gât).

Citește și – Un ghiveci cu „Limba Soacrei” produce oxigen pentru 4 persoane

Feriga de cameră – îngrijire

Feriga crește bine și la interior. Poate ajunge până la 90 de cm. lungime.

Se găsește în marile magazine precum Kaufland, Dedeman sau Loroy Merlin, la raionul cu flori și plante.

Este comercializată în ghivece normale sau în ghivece suspendate. Un ghiveci mediu cu ferigă costă în jur de 20 de lei. Cele suspendate sunt mai stufoase și pot ajunge până la 50-60 de lei.

Lumină

Ghiveciul cu ferigă rezistă bine atât la lumină, cât și la semi-umbră. Nu o puneți în bătaia directă a soarelui. O puteți așeza în cameră, în bucătărie sau la birou.

Udare

Are nevoie de un sol bine aerat și un drenaj bun. Trebuie udată din abundență. Nu o lăsați să se usuce. Vara se poate uda de 2 ori pe săptămână iar iarna doar o dată.

Menținerea unei umidități crescute este esențială. Pulverizați-o dimineața cu apă pe frunze. Folosiți apă stătută de câteva zile.

Nu țineți feriga lipită de obiecte, deoarece vârfurile frunzelor se vor usca.

Citește și – Plante care purifică aerul din casă și reduc nivelul de toxine, mucegai și praf – studiu NASA

Surse articol:

1. Flower Time, Feriga Nephrolepis: https://www.flowertime.ro/feriga-nephrolepis-343.html
2. Interflora.ie, 5 Houseplants With Health Benefits: https://www.interflora.ie/blog/houseplants-to-improve-your-health/
3. Asha Jyoti, Boston fern(Nephrolepis exaltata): air purifying indoor plant & health benefits, Food Thesis: https://foodthesis.com/boston-fern-health-benefits-indoor-plant/
4. Lori Norris, How Does the Boston Fern Improve Air Quality? SF Gate: https://homeguides.sfgate.com/boston-fern-improve-air-quality-98663.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.