Floarea Flamingo (Anthurium) – îngrijire și beneficii

Anthurium, cunoscută sub numele de „Floarea Flamingo”, este una din cele mai populare plante de interior. Este apreciată pentru florile sale cu textură de ceară, de culoare roșie, roz sau alb.

Datorită durabilității sale crescute, este preferată de multe persoane pentru decorarea interioarelor.

Anthurium ingrijire si beneficii

Anthurium ingrijire si beneficii: Bearfotos – www.freepik.com

Floarea Flamingo se găsește de cumpărat la ghiveci în marile supermarketuri. Nu este foarte scumpă și crește repede.

Floarea Flamingo – îngrijire

Dacă ai deja o astfel de plantă în casă sau vrei să îți procuri una în curând, află cum trebuie îngrijită Floarea Flamingo: în ce loc să o așezi, ce fel de temperatură preferă, cât de multă lumină necesită, de câtă umiditate are nevoie.

Și nu în ultimul rând, descoperă ce beneficii îți aduce. Asta deoarece Anthurium este una din plantele care purifică aerul din încăperi.

Lumină

Anthurium poate fi așezată într-o încăpere luminoasă din casă. O poți amplasa, de pildă, undeva în apropierea ferestrei. Trebuie să știi că înflorirea ei depinde de cât de multă lumină primește.

Nu o expune însă la razele directe ale soarelui, deoarece frunzele se pot arde.

În timpul iernii, Floarea Flamingo se adaptează și la condiții de lumină mai reduse.

Umiditate

Este bine să știi că planta Anthurium iubește umiditatea. De aceea este important să o pulverizezi zilnic, pentru a păstra un aer umed în jurul ei.

Citește și – Îngrijirea orhideelor – 5 sfaturi importante

Temperatură

Floarea Flamingo trebuie să stea într-un loc călduros din casă. Însă nu trebuie așezată în apropierea caloriferului sau a ventilatoarelor ori a aparatului de aer condiționat.

Unele persoane preferă să așeze această plantă în baie, unde poate găsi atât temperatura cât și umiditatea crescute necesare.

Udare

În sezonul de creștere (martie-septembrie), pământul trebuie menținut ușor umed. Planta se udă bine.Trebuie să lăsați ca pământul trebuie să se usuce cel puțin 3 cm. la suprafață între udări.

Dacă o vei uda prea mult, vârfurile frunzelor se vor îngălbeni. Dacă din contră, o uzi prea rar, vârfurile vor căpăta o culoare maronie.

Hrănire

Ca și fertilizant, plantele Anthurium au nevoie de azot. Puteți aplica un îngrășământ bogat în azot primăvara sau vara.

Citește și – Îngrijirea mușcatelor – cum stimulezi înflorirea mușcatelor

Îngrijire

Floarea Flamingo trebuie curățată de florile uscate, îndată ce acestea s-au uscat. Astfel vei ajuta planta să își direcționeze toată energia spre noi creșteri.

În timpul iernii o poți lăsa să se odihnească timp de 6 săptămâni. Intensitatea scăzută a lumii și a temperaturii, precum și solul uscat, vor ajuta planta să înflorească mai bine în primăvară.

Replantarea la Anthurium

Replantarea la floarea Flamingo se face odată la 2-3 ani, preferabil primăvara. Dacă nu este mutată la timp într-un ghiveci mai încăpător, îi vei obtura creșterea.

Anthurium este gata de replantare când rădăcinile au început să îi crească prin găurile de scurgere ale ghiveciului sau să iasă la suprafață. Poți folosi orice pământ cu un drenaj bun.

Dacă Anthurium nu produce flori, de vină poate fi lipsa luminii sau umiditatea insuficientă.

Floarea Flamingo purifică aerul 

Potrivit unui studiu realizat de NASA în urmă cu câțiva ani, Anthurium se numără printre plantele de interior care purifică aerul.

Floarea Flamingo elimină mai multe substanțe toxice din aerul respirabil, precum formaldehida, amoniacul, toluenul și xilenul.

Citește și – Un ghiveci cu Limba Soacrei produce oxigen pentru 4 persoane – beneficii și îngrijire

Toxicitate

Atenție, plantele din familia Anthurium sunt toxice la animale și oameni. Ingerarea plantelor poate duce la iritații la nivelul gurii și pielii, dureri stomacale și vărsături.

Pont!

Florile Flamingo rezistă până la 2-3 săptămâni într-o vază dacă le tai. Sunt florile cu cea mai lungă durabilitate, datorită tulpinilor robuste.

Surse articol:

1. Just add ice orchids, The 6 Biggest Anthurium Care Mistakes (And How to Avoid Them): https://www.justaddiceorchids.com/orchid-care-blog/the-6-biggest-anthurium-care-mistakes-and-how-to-avoid-them
2. Planterina, Anthurium Care: https://bloomscape.com/plant-care-guide/anthurium/
3. Bloom Scape, Anthurium Care: https://bloomscape.com/plant-care-guide/anthurium/
4. New Garden, Anthurium Care: https://newgarden.com/learning-center/anthurium-care
5. Heather Rhoades, Caring For Anthurium Growing In The Garden Or Home
6. Anthuriums, Gardening Know How: https://www.gardeningknowhow.com/houseplants/anthurium/anthurium-care.htm
7. Anthurium. info, These plants provide cleaner and fresher air in your home: https://anthuriuminfo.com/en/these-plants-provide-cleaner-and-fresher-air-in-your-home/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]