Cum să faci în casă un DETERGENT de vase natural, din ingrediente simple (rețetă)

Detergenții din comerț curăță foarte bine, au un parfum atrăgător și o culoare frumoasă. Însă în compoziția lor se află foarte multe substanțe chimice, care afectează pielea și sistemul respirator. Aceste substanțe toxice pot ajunge de asemenea în alimentele pe care le consumăm, pe calea apei.

Detergent Natural de Vase

Detergent Natural de Vase

Unul din motivele apariției mâncărimilor sau alergiilor de piele este utilizarea detergenților din comerț, care conțin numeroși compuși chimici, iritanți.

Dacă v-ați decis să vă schimbați stilul de viață și să eliminați toate produsele dăunătoare – fie alimentare, fie cosmetice, sanitare sau de curățare a gospodăriei, veți avea nevoie de un înlocuitor bun pentru detergentul de vase. Rețeta pe care v-o propunem este foarte simplă, ușor de preparat acasă, iar rezultatul este un detergent de vase deopotrivă natural și eficient.

Detergent bio pentru vase – rețetă

Acest detergent de vase bio are o aromă plăcută datorită lămâii, și curăță foarte bine. Dacă vreți ca detergentul să miroase și mai plăcut, adăugați la lista de mai jos și 10 picături de ulei esențial (grapefruit, portocală, scorțișoară, sau orice altceva vă place).

Ingrediente

• 100 ml de oțet alb
• 3 lămâi
• 200 g de sare grunjoasă (sau de mare)
• 400 ml de apă

Preparare

Puneți lămâile spălate bine și tăiate bucăți mici (fără sâmbur), sarea și jumătate din cantitatea de apă în robotul de bucătărie. Mixați circa 6 minute la viteză mare, până când rezultă o pastă cremoasă. Transferați amestecul într-o cratiță, apoi adăugați restul de apă (200 ml) și oțetul. Puneți cratița pe foc, amestecați bine, și lăsați să fiarbă la foc mic circa 10-15 minute, apoi adăugați uleiul esențial (dacă folosiți).

După acest interval, se ia vasul de pe foc, iar detergentul se lasă la răcit complet. Veți obține un detergent cu o textură cremoasă. Se păstrează în sticle vechi de detergenți de vase, curate.

Utilizare

Acest detergent minunat se folosește la fel ca detergenții din comerț. Se pune puțin pe buretele cu care spălați vasele, sau se pune în apa fierbinte în care ați lăsați vasele (mai unsuroase) la înmuiat. Nu va face la fel de multă spumă ca detergenții de vase comerciali, însă are proprietăți de curățare și dezinfectante excelente, 100% naturale.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Otetul alb se refera la acela de mere?

  2. Ce fel de ulei esential, nu înteleg. La ingrediente nu este ulei??? 🙂

  3. Pentru ca e optional, esenta se cheama( daca e din coaja citricelor) !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.