SOLUȚII naturale de CURĂȚAT prin casă, din ingrediente banale

Pentru a trăi sănătos, trebuie să avem grijă nu doar de alimentație, ci și de curățarea spațiului în care locuim, când este de preferat să folosim soluții naturale în detrimentul celor chimice și scumpe din comerț.

Soluții Naturale de Curățat Casa

Soluții Naturale de Curățat Casa

Iată ce ingrediente putem folosi pentru curățarea casei:

— oțet alb
– sare naturală
– bicarbonat de sodiu
– borax
– apă oxigenată
– coji de la fructe citrice
– plante aromate
– uleiuri esențiale (mentă, ulei de arbore de ceai, lavandă, eucalipt)

 Curățarea cuptorului

O pastă din apă și bicarbonat de sodiu poate curăța cuptorul la fel de bine ca detergenții din comerț, fără substanțe chimice. Este o soluție antibacteriană naturală, accesibilă tuturor.

 Curățarea geamurilor, parchetului

Puneți câteva fâșii de coji de portocale și lămâi într-un recipient de sticlă, și umpleți-l cu oțet alb. Lăsați cojile la macerat 14 zile, apoi strecurați și folosiți oțetul de citrice obținut ca o soluție naturală de curățat

— geamurile – diluat cu apă
– parchetul – o dată pe săptămână
– alte suprafețe din casă – ajută la dezinfectarea lor

Pentru dezinfectarea parchetului, amestecați 1/2 cană de borax cu 2 litri de apă. Folosiți un mop sau un burete. Nu este nevoie să clătiți cu apă la final.

♣ Soluție naturală pentru spălat vasele

Pentru a curăța vasele fără efort și produse chimice, umpleți un recipient gol de detergent de vase cu oțet. Puteți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu.

 Curățarea toaletei

Puneți 1 ceașcă de bicarbonat de sodiu în WC și lăsați-l cel puțin o oră. Turnați apoi 1 ceașcă de oțet alb, și mai lăsați 5 minute. Trageți apa. Dacă vasul de toaletă nu este foarte murdar, această soluție îl va curăța fără să fie nevoie de frecare.

 Muceagi

Amestecați 1/2 cană de borax cu 1/2 cană de oțet pentru a obține o pastă. Cu o perie sau un burete, ștergeți suprafața afectată de mucegai, apoi clătiți cu apă. Dacă mucegaiul este vechi și greu de eliminat, lăsați pasta să acționeze 1 oră înainte de a clăti cu apă.

 Curățarea covoarelor și carpetelor

Amestecați 1/4 cană de sare cu 1/4 cană de borax și 1/4 cană de oțet. Aplicați pasta obținută pe petele profunde de pe covor. Lăsați pasta să stea câteva ore, până se usucă complet, apoi periați cu apă simplă.

 Odorizant natural de cameră

Puneți 1 cană de apă la fiert, și când dă în clocot, adăugați ingrediente aromate și lăsați să fiarbă 2-3 minute. Se pot folosi combinațiile de mai jos:

• 1 lămâie feliată, 2 linguri de mentă, cimbru sau busuioc
• 1 portocală feliată, 1 linguriță de scorțișoară, 1 vârf de cuțit de nucșoară și cuișoare
• 1 portocală feliată, 2-3 bețe de scorțișoară, 2 linguri de cuișoare întregi

Vaporii aromați vor umple casa de parfum, acoperind astfel celelalte mirosuri din casă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Foarte interesant!Multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.