3 soluții naturale care ucid MUCEGAIUL din casă

Indiferent de cât de curată ne străduim să fie casa noastră, umiditatea și alți factori care țin de mediu sau animalele de companie pot favoriza formării mucegaiului în orice gospodărie.

Extract de Semințe de Grepfrut

Extract de Semințe de Grepfrut

Atunci când casa noastră cade victima mucegaiului, trebuie să știm care sunt cele mai bune metode pentru a scăpa de el. Soluțiile puternice din comerț se pot dovedi eficiente, însă ele sunt deopotrivă dăunătoare pentru sănătate, și de asemenea foarte scumpe. Vă propunem 3 soluții naturale care pot ajuta la îndepărtarea mucegaiului în condiții sigure, fără să ne afecteze sănătatea.

Cele 3 substanțe naturale care ucid sporii de mucegai: oțetul, uleiul esențial de arbore de ceai și extractul de semințe de grepfrut. Oțetul îl avem deja în casă, iar celelalte 2 produse se pot procura ușor de la magazinele naturiste.

1. Ulei de arbore de ceai

Pentru a folosi acest produs împotriva mucegaiului, trebuie să îl diluăm cu apă. Mai precis, trebuie să amestecăm 2 linguri de ulei esențial de arbore de ceai cu 2 căni de apă. Amestecul obținut se pune într-o sticlă, și se pulverizează pe zona din casă afectată de mucegai. Deși acest ulei are un miros foarte puternic, nu ne afectează, și va dispărea în decurs de câteva zile.

2. Extract de semințe de grepfrut

Dacă mirosul uleiului de arbore de ceai vi se pare prea puternic, folosiți extractul de semințe de grepfrut. Acesta nu are nici un miros. Amestecați 20 de picături de extract cu 2 căni de apă și pulverizați pe locul atins de mucegai,

3. Oțet

O opțiune mult mai ieftină pentru a scăpa de mucegaiul din casă este oțetul. Aplicat nediluat, acesta poate ucide mare parte din mucegai. Pulverizați oțetul pe zona cu mucegai, lăsați câteva ore, apoi ștergeți cu o cârpă udă.

Nivelul ridicat de umiditate este considerat factorul principal al apariției mucegaiului. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să încercăm să menținem o umiditate scăzută în casă, folosind un dezumidificator.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. ha! dezumidificator Mucegaiul nu se sterge cu carpa,burete,etc nici dupa ce ai dat cu solutie ,in cazul de fata otet.Pot ramane spori iar acestia prin atingere pot “zbura”prin casa si uite asa apare mucegaiul in alt loc……

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.