Mirodenii Vindecătoare La Ghiveci: Ce Plante Poţi Cultiva În Casă

Primăvara şi vara sunt anotimpuri favorabile curelor de detoxifiere a organismului, datorită ofertei îmbelşugate de fructe, legume şi zarzavaturi savuroase. Plantele medicinale ne oferă cel mai mare ajutor când vine vorba de eliminarea chimicalelor din alimentaţia promovată astăzi în supermaketuri.

mirodenii la ghiveci

Te-ai gândit vreodată să creşti plante medicinale la ghiveci? Nu te gândi cum, pentru că avem noi toate informaţiile necesare! Cei care doresc să aducă mai aproape aceste miracole ale naturii, aceste ierburi culinare şi mirodenii vindecătoare, pot încerca să le cultive în interiorul casei. Iată câteva propuneri:

> Menta

Este o plantă aromată care ajută la reîmprospătarea respiraţiei şi la calmarea stomacului deranjat. Se plantează în ghivece cu un amestec de pământ din perlit şi vermiculit. Se plantează menta cu rădăcini, sau părţi tăiate din plantă. Solul trebuie să fie permanent umed, iar ghiveciul să stea la loc însorit, spre Sud iarna şi spre Este vara. Se pot recolta frunze de mentă după prima lună de cultivare.

> Busuiocul

Conţine antioxidanţi şi este un remediu popular pentru reglarea zahărului din sânge. Are un gust bogat şi deosebit. Se plantează cel mai bine pe 23 aprilie – de Sfântul Gheorghe, sub formă de seminţe, într-un ghiveci de ceramică. Solul trebuie bine fertilizat (se foloseşte de regulă pământ pentru plante aromatice). Seminţele se pun la 1 cm în pământ. Se udă moderat şi se aşează ghiveciul la o fereastă cu soare. Poţi grăbi încolţirea seminţelor acoperind ghiveciul cu o folie alimetară de plastic. Folia se ridică zilnic pentru aerisire. Primele frunzuliţe de busuioc răsar la câteva zile de la plantare.

> Salvia

Salvia este o mirodenie salvează problemele de memorie, alină şi cicatrizează tăieturile şi vindecă inflamaţiile. Se poate înmulţi cu ajutorul seminţelor proaspete sau butaşilor de rădăcină. Ghiveciul trebuie să conţină un sol umed, nepretenţios, şi să fie aşezat la loc cald şi luminos. Creşte cel mai bine în lumină puternică directă.

mirodenii la ghiveci cultivare in casa

> Cimbrul

Cimbrul este un leac popular renumit. Este considerat un dezinfectatnt natural şi un bun digestiv, de mare ajutor în cazuri de infecţii, colici, dureri de cap, tuse, tulburari gastrice sau retenţie de urină. Se poate cultiva sub formă de seminţe. La fel ca şi cimbrişorul, cimbrul la ghiveci are nevoie de multă lumină şi spaţiu. Se poate cultiva şi în jardinieră.

> Dafinul

Frunzele de dafin se poate folosi în tratamentele naturiste pentru artrită şi alte boli inflamatorii. Dafinul este de mare ajutor celor care sunt suferă de mătreaţa părului. Se foloseşte ceai fiert de frunze de dafin în acest sens. Această plantă se poate cultiva în orice perioadă a anului. Ghiveciul se aşează la o fereastră orientată spre Est. Dafinul are nevoie de mult spaţiu şi de o bună circulaţie a aerului.

> Usturoiul

Acest condiment are un rol extraordinar în apărarea organismului de microbi şi bacterii. Usturoiul poate preveni chiar şi cancerul. Se recomandă consumul a unui câtel de usturoi pe zi, timp de o lună pentru stimularea anticorpilor şi creşterea globulelor albe. Se plantează în perioadele noiembrie-decembrie şi ianuarie-martie, într-un vas adânc. Se foloseşte pământ gras. Căţeii de usturoi se îngroapă cu vârful în jos, la o adâncime de 6-8 cm.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.