Aspirina – 10 Utilizări Ingenioase

1. Aspirina previne și atenuează atacul de cord

Aspirina este unul din cele mai rapide remedii pentru oprirea unui atac de cord sau infarct, alături de piperul roșu (Cayenne). Aspirina are un efect anti-coagulant puternic, care inhibă trombozarea (astuparea vaselor de sânge cu cheaguri de sânge). Persoanele după vârsta de 50 de ani care au probleme cu inima sau cu circulația sângelui, trebuie să rețină acest sfat.

Aspirina – 10 Utilizări Ingenioase

Aspirina – 10 Utilizări Ingenioase

Utilizare

La primele simptome ale unui atac de cord (senzație puternică de apăsare în piept, amorțirea brațelor, ect), luați o aspirină și sunați la numărul de urgență. Potrivit Jurnalului American de Cardiologie, mestecarea unei aspirine are un efect mult mai rapid în atenuarea unui atac de cord decât înghițirea ei cu apă.

Atenție, nu luați aspirină fără sfatul medicului dacă sunteți însărcinată, dacă alăptați sau dacă vreți să aveți un copil, dacă aveți sub 16 ani, dacă ați avut ulcer peptic, astm, boli de rinichi, hipertensiune arterială, hemofilie, alergie la aspirină, ibuprofen, diclofenac, indometacin sau naproxen, sau dacă urmați un alt tratament, medicamentos sau naturist.

2. Îndepărtează petele de transpirație și petele de sânge

Inclusiv hainele au de suferit din cauza transpirației în timpul verii. Petele galbene care apar sub braț sunt cauzate de amestecul dintre transpirație și aluminiul din deodorantele pe care le folosim. Acidiul salicilic din aspirină ajută la eradicarea acestor pete inestetice.

Utilizare

Zdrobiți câteva pastile de aspirină și amestecați cu suficientă apă, cât să obțineți o pastă, pe care să o aplicați pe pata de transpirație. Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți cu apă și spălați haina în mod obișnuit. Acest tratament este eficient pentru orice pată produsă de proteine, așadar se poate încerca și pentru pete de sânge sau gălbenuș de ou. La fel de bune sunt sucul de lămâie și oțetul alb.

3. Restabilește culoarea părului

Acest remediu este util în mod special pentru persoanele cu părul dechis la culoare, care înnoată mult. Din cauza clorului, culoarea părului se poate degrada, decolora sau înverzi.

Utilizare

Dizolvați 6-8 aspirine în apă și frecați soluția obținută în păr. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți.

4. Tratament pentru acnee și coșuri

Acidul salicilic este unul din cele mai populare ingrediente folosite pentru tratarea acneei și coșurilor. Aspirina este cea mai concentrată sursă de acid salicilic. Salcia este de asemenea o sursă naturală de acid salicilic.

Utilizare

Zdrobiți câteva aspirine și amestecați pulberea obținută cu puțină apă sau suc de lămâie. Aplicați pasta de aspirină pe față – pe coșuri sau acneee și lăsați să acționeze câteva minute. Clătiți la final cu apă, fără să frecați foarte tare pielea. Coșurile și acneea se vor diminua în timp, iar roșeața și semnele vor dispărea.

5.Mușcături și înțepături de insecte

La fel ca și în cazul tratamentului pentru coșuri sau acnee, pasta de aspirină poate ajuta la reducerea inflamației, roșelii și mâncărimii pielii înțepate de țânțari, furnici și alte insecte.

6. Fertilizator pentru plante, legume și fructe

Aspirina ajută plantele să lupte împotriva infecțiilor, și să treacă cu bine peste diferite intervenții: transplantarea în alt ghiveci, tăiere, înmulțire sau atacul insectelor. Dacă aveți plante care nu merg sau tind să moară, folosiți un fertilizator din aspirină și apă. Acest remediu simplu le va învia pur și simplu din morți. Potrivit cercetărilor în domeniu, acidul salicilic poate induce anumite schimbări în structura rădăcinii, tulpinii și frunzelor, făcându-le mai puternice în fața bolilor.

Utilizare

Zdrobiți o aspirină și puneți-o în apa cu care stropiți plantele/florile. Aspirina poate ajuta inclusiv fructele și legumele să crească mai mari și mai puternice. Pentru a menține florile din vază mai mult timp, puneți în apă o aspirină și 2-3 cuburi de gheață.

7.Antidot pentru mătreață

Mâncărimile capului face ca mătreața să ajungă pe haine și să ne afecteze imaginea. Includerea aspirinei în obiceiul de spălare a părului poate salva situația.

Utilizare

Pasați 2 aspirine cu furculița și adăugați-le la cantitatea de șampon folosită în mod normal la o spălare a părului. Lasă șamponul cu aspirina să acționeze câteva minute.

8. Leac pentru mahmureală

După o beție zdravănă, luați 2 aspirine înainte de culcare. Acestea vor reduce severitatea mahmurelii în cursul dimineții, prin acțiunea de inhibare a prostaglandinelor. Mai luați încă 2 aspirine dimineață, la micul dejun, pentru a reduce durerile de cap.

9. Învie bateria de la mașină

Aspirina poate ajuta la repornirea mașinii, atunci când bateria a cedat. Puneți 2 aspirine în baterie, și acidul salicilic se va combina cu acidul sulfuric din baterie pentru a produce o ultimă încărcare.

10. Remediu pentru bătături

Bătăturile aprige pot fi înmuiate cu ajutorul unei aplicații locale de aspirină. Amestecați pudra de la 6 aspirine zdrobite cu ½ linguriță de suc de lămâie și ½ linguriță de apă. Aplicați pasta pe zonele afectate, apoi înfășurați piciorul într-un prosop și acoperiți cu o pungă de plastic. Stați așa cel puțin 10 minute, apoi frecați călcâiele cu o piatră ponce.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. Din natura ,,scoarta de salcie,”.

  2. ceai de coaja de salcie inlocuieste aspirina.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.