Cum să păstrezi mai mult timp alimentele şi mâncarea gătită

Păstrarea alimentelor în mod adecvat este una din cele mai importante teme pentru femeile care au o familie mare de îngrijit şi o casă pe măsură.

Buna conservare a mâncărilor gătite este un factor extrem de important în economia de zi cu zi.

Cum să păstrezi mai mult timp alimentele şi mâncarea gătită

Cum să păstrezi mai mult timp alimentele şi mâncarea gătită

Cum să păstrezi mai mult timp alimentele şi mâncarea gătită

Deteriorarea alimentelor duce inevitabil la scumpirea vieţii şi micşoarea bugetului familiei. O gospodărie se ţine bine când este bazată pe reguli inteligente.

Femeilor tinere le place să experimenteze reţete noi în fiecare zi. Mamele însă preferă să gătească în cantităţi mai mari, pentru a nu petrece toată ziua în bucătărie.

Din acest motiv, preparatele trebuie bine depozitate, în condiţii optime pentru a trece testul timpului.

14 reguli de bază

Alterarea mâncărurilor se face în primul rând din cauza lipsei unui spaţiu corespunzător. Aşadar, pentru a pune în aplicare planul de păstrare a mâncărurilor preparate, trebuie să ştii următoarele lucruri:

1.  Alimentele se păstrează mai bine într-o odaie răcoroasă – de genul unei cămări sau debarale. În cazul în care nu dispui de o astfel de încăpere, se poate folosi un spaţiu neîncălzit în timpul iernii, orientat spre Nord.

2.  Zeama de carne se păstrează mai mult timp dacă este fiartă fără sare. Supele, ciorbele şi sosurile rezistă mai bine dacă sunt date zilnic în clocot.

3. Alimentele şi resturile de preparate se păstrează zile întregi dacă sunt ţinute neacoperite, în camere întunecate şi uscate.

4. Pentru carnea fiartă se recomandă folosirea farfuriilor de porţelan. Se va menţine mai mult timp dacă se pune în apă clocotită (nu fiartă) cu zece minute înainte de a fi întrebuinţată.

5. Borcanele de sticlă începute de castraveţi muraţi, gogoşari în oţet sau alte legume trebuie acoperite cu puţin alcool curat. Alcoolul va împiedica acrirea legumelor şi formarea mucegaiului. Se varsă alcoolul de deasupra înainte de consum.

6.  Peste borcanele de compot fiert şi marmelade se pune un pic de rom simplu pentru a păstra mai bine sucul şi fructele. Romul se varsă înainte de consum.

7.  Peste borcanul de bulion deschis se poate pune puţină untură de porc. Acest ingredient nu va lăsa să pătrundă aer înăuntrul borcanului şi va menţine bulionul în stare nealterată pentru mai mult timp.

8.  Resturile de şuncă sau cârnaţi se pot tăia bucăţi şi îndesa bine într-un borcan curat de sticlă, acoperit ulterior cu o farfurie de porelan.

9.  Salamul început se poate unge la capăt cu un pic de ulei şi acoperi cu staniol (în întregime).

10. Resturile de friptură se conservă săptămâni întregi dacă se acoperă cu grăsime. Grăsimea se îndepărtează înainte de întrebuinţare şi se încălzeşte la foc mic, cu puţină apă sau supă.

11. Untul, brânza tare şi parmezanul se păstrează mai bine împachetate în hârtie de olandă muiată în apă sărată.

12.  Jumătăţile de lămâie se conservă mai multe zile dacă se pun cu partea tăiată pe sare.

13.  Peste sticlele de ulei începute se poate presăra un praf de sare pentru a împiedica râncezirea.

14. Sticlele de vin alb începute nu se acresc dacă se închid bine şi se depozitează cu gâtul în jos într-o ladă cu nisip, în pivniţă sau într-un loc răcoros. Acest secret ajută la menţinerea vinului curat, prin împiedicarea pătrunderii aerului în sticlă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]