Călirea Organismului cu Apă Rece – Secretul Unei Sănătăți de Fier

Se spune că sănătatea este cea mai de preț avuție a omului, deoarece este însăși motorul vieții. Însă pentru a o menține, trebuie să ducem o viață cumpătată, să ne ferim de excese, să ne călim organismul și să profităm din plin de darurile naturii, care sunt plantele, aerul, lumina și hrana vegetală.

Terapia cu Apă Rece
Călirea Organismului cu Apă Rece - Secretul Unei Sănătăți de Fier

Călirea Organismului cu Apă Rece – Secretul Unei Sănătăți de Fier

Deși mai toți dintre noi ne îmbolnăvim, suferim sau avem vreo afecțiune cronică ce ne amărăște zilele, e suficient să avem o perioadă de timp mai bună, când suntem sănătoși pentru a zice în sinea noastră că suntem bine, am trecut cu bine peste. Este o greșeală ce ne poate costa scump.

Organismul este înzestrat de la naștere cu un sistem natural de apărare împotriva bolilor, care este sistemul imunitar. Însă acest sistem nu poate apăra un organism slăbit, suprasolicitat, extenuat, nedormit, mereu stresat și nehrănit cum trebuie, așa cum se întâmplă astăzi.

Nu există așa-zisa “sănătate de fier” până la sfârșitul vieții fără o minimă îngrijire a sănătății, fără un mic efort din partea noastră de a ne proteja organismul de factorii amenințători din jur, de orice natură.

Deosebit de bune pentru sănătate sunt băile de lumină, de aer și de apă, deoarece acestea călesc organismul și îl fac mai puțin vulnerabil în fața bolilor. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, luați ca regulă generală acest sfat: mult aer curat!

Clătirea corpului cu apă rece

Apa rece stimulează activitatea a sistemului circulator și cardiovascular. Înainte de a se folosi apa rece, corpul trebuie să fie cald. De aceea se recomandă spălarea corpului cu apă rece dimineața, după ce ieșiți din pat. Seara este bine să facem o plimbare pentru a ne încălzi.

Geamul de la baie trebuie bine închis, pentru a nu se produce curent. După clătirea corpului cu apă rece, corpul trebuie încălzit rapid, pentru a reveni la temperatura normală. De aceea este bine să ne băgăm imediat în pat. Aceste modalități de clătire a corpului cu apă rece nu trebuie făcute foarte des, deoarece organismul nu va mai reacționa corespunzător.

I. Baia brațelor

Această terapie presupune cufundarea ambelor brațe într-un vas cu apă rece, care să ne ajungă până la umeri (dacă îndoim coatele). Ținem brațele în apa rece 10-20 de secunde (numărate rar), apoi le scoatem, le scuturăm de apă și nu ne ștergem, ci le pendulăm până se usucă. Luăm pijamaua și ne băgăm în pat. Această terapie ajută nu numai la călirea corpului, ci și la dobândirea unui somn liniștit, profund.

Această baie cu apă rece produce o senzație de prospețime care se transmite în special inimii. Apa rece acționează ca un reconfortant pentru inimă.

II. Spălările cu apă rece

Spălările corpului cu apă rece dimineața și seara au rolul de a crea un sistem de protecție sigur față de răceli, gripă și alte boli cauzate de schimbările meteorologice.

Spălăturile se fac cu o cârpă sau un burete, înmuiat în apă rece. Se începe de la piciorul drept, cu mișcări de sus în jos, și se continuă cu piciorul stâng, apoi cu abdomenul, cu brațele, cu spatele, și cu zona inimii în mod special.

Procedura trebuie făcută repede. Zona inimii se masează de 2-3 ori, cu mișcări circulare.

Uscarea corpului se face cu un prosop aspru, pentru a ajuta la încălzirea rapidă a corpului.

Această terapie ne ajută să ne păstrăm mâinile și picioarele calde în orice anotimp, datorită efectului de reglare a temperaturii corpului.

Bibliografie:

“Boli Specifice Femeilor”, Maria Treben

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.