Gândirea Pozitivă Reduce Riscul de Boli de Inimă cu 73%

Vezi partea plină sau goală a paharului? Ai tendința să vezi mai mult problemele sau binecuvântările din viața ta? Se pare că gândirea pozitivă sau negativă este mai mult decât o trăsătură de caracter. Studiile au arătat că atitudinea în fața problemelor poate influența sănătatea, corpul și calitatea vieții. 

Gândirea Pozitivă Reduce Riscul de Boli de Inimă cu 73%

Gândirea Pozitivă Reduce Riscul de Boli de Inimă cu 73%

Atitudinea pozitivă ajută la scăderea tensiunii și a colesterolului

Pentru a determina puterea unei atitudini pozitive, cercetătorii de la Universitatea Harvard au analizat 200 de studii anterioare și au măsurat trăsăturile psihologice și factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. Fericirea și optimismul au fost legate de un risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral. Studiul, a arătat de asemenea că persoanele optimiste au un stil de viață mai sănătos: fac mișcare, dorm mai mult și mănâncă mai bine. În plus, au fost mai puțin susceptibili de a avea probleme cu inima, cu colesterolul, cu tensiunea sau cu greutatea corporală.

Gândurile bune reduc riscul de stres cronic

Ceea ce gândim are un impact semnificativ asupra stării noastre de sănătate, mai ales asupra inimii, independent de vârstă sau obiceiuri alimentare. Cercetătorii au descoperit că cei care au adoptat în mod constant gânduri optimiste au avut un nivel mai mic de stres și o stare generală de sănătate mai bună. O perspectivă optimistă asupra vieții ne protejează de stresul cronic, despre care cercetătorii au arătat că poate cauza boli de inimă. În mod contrar, o viziune pesimistă compromite toate sistemele biologice din corp și ne scurtează viața.

Optimismul și pesimismul – 2 borne esențiale ale sănătății

Toți oamenii au dezvoltat o formă de convorbire interioară cu sine, ceea ce psihologii numesc monolog. Vorbirea cu sine și gândurile despre sine preponderent rele sau pesimiste sunt cele care produc cel mai mult rău, deoarece ele ne fac să trăim constant într-un mediu de stres, anticipând doar rezultate negative și nesatisfăcătoare.

Persoanele pesimiste au de regulă acest discurs interior atunci când se intenționează să facă ceva sau au un plan:

“Nu pot să fac asta. Nu voi reuși. Nu merită. Ceva rău se va întâmpla. Nu merit așa ceva.”

Pe de altă parte, un optimist ar gândi așa:

“Pot să o fac. Se întâmplă și lucruri bune în viață, de ce să nu încerc și eu? Rezultatul final merită orice efort. Sunt pregătit să învăț din greșeli.”

Pot deveni persoanele pesimiste persoane optimiste?

Da, spun specialiștii. Dacă gândurile optimiste nu ne vin în mod natural, le putem iniția noi, prin schimbarea modului de a gândi.

Cercetătorii au observat în decursul a zeci de ani de studii că depărtarea de probleme și griji sau de amintirile rele au un efect vindecător profund asupra psihicului și stării emoționale și fizice.

Optimiștii țin problemele și amintirile rele la o anumită distanță de mintea lor. Ei văd evenimentele plăcute și amintirile frumoase mult mai interesante, și pe acestea le accesează mai des.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

1 comentariu

  1. reduce riscul oricaror maladii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.