Curățarea Fructelor și Legumelor de Pesticide – Soluție cu Apă și Oțet

Într-o lume ideală, nimeni nu ar trebui să își facă griji cu privire la alimentele pe care le consumă, mai ales când vine vorba despre fructe și legume, despre care credem că sunt 100% naturale și sănătoase. Cercetătorii avertizează însă că astăzi, mai mult decât carnea și alte alimente, verdețurile, salatele, fructele și legumele sunt stropite cu substanțe chimice dăunătoare.

> Spălarea alimentelor cu apă nu îndepărtează pesticidele

Majoritatea produselor alimentare pe care le cumpărăm din magazine sunt crescute cu pesticide, pentru a preveni dăunătorii și a le asigura o dezvoltare bună. Cercetătorii au arătat însă că pesticidele, folosite chiar și în cantități foarte mici, pot afecta sănătatea în mod negativ.

Vestea cea mai rea este că o simplă clătire a legumelor și fructelor sub apă nu va îndepărta stratul nevăzut de substanțe chimice nocive de pe acestea. Dacă pesticidele ar fi fost solubile în apă, fermierii și agricultorii ar trebui să le aplice după fiecare ploaie sau stropi de rouă, ceea ce ar însemna costuri foarte mari și o muncă intensivă.

Soluție Anti-pesticide

Experții au descoperit că o soluție formată din oțet alb și apă curată poate ucide bacteriile și pesticidele de pe alimentele vegetale în proporție de 98%.

Este o soluție practică, deloc costisitoare, și totodată ecologică de a ne feri de primejdiile la care fructele și legumele stropite ne expun.

Ingrediente

__________

• 1 cană de apă
• ½ cană de oțet alb distilat

Preparare și utilizare

_________

Se amestecă împreună apa și oțetul în cantitățile recomandate, și în bolul cu soluția se scufundă pur și simplu fructele și legumele pe care dorim să le consumăm sau să le folosim la gătit. Le lăsăm la înmuiat 15-20 minute, apoi le spălăm bine, frecând ușor coaja cu soluția de oțet. La final, le mai trecem rapid sub un jet de apă rece, și le așezăm pe un prosop de hârtie pentru a se usca.

O altă variantă este să amestecăm 3 păți de apă cu o parte de oțet alb într-o sticlă cu pulverizator. Cu acesta stropim pur și simplu fructele și legumele pentru a elimina reziduurile de pesticide. După stropirea lor cu soluția de oțet, le clătim sub un jet de apă.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.