LĂMÂIA slăbește inima? ce apun medicii

Unul din cele mai controversate mituri este legat de modul în care consumul de lămâie afectează inima. Răspunsul medicilor specialiști este clar în această privință: lămâia este un tonic cardiac, un purificator pentru sânge și un antidot pentru accidentul vascular cerebral.

Lămâia Slăbește Inima? Ce Spun Medicii

Lămâia Slăbește Inima? Ce Spun Medicii

Cel mai bun mod de a consuma lămâie este cu apă plată. Se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie într-o cană cu apă caldă, și se bea dimineața, pe stomacul gol. Nu trebuie exagerat cu cantitățile.

Lămâia slăbește inima?

Lămâia nu slăbește inima, așa cum se tem marii consumatori ai acestui fruct. Efectul este contrar, întrucât lămâia reduce vâscozitatea sângelui și ușurează circulația.

Mai mult decât atât, consumul de lămâie regulat ajută la pierderea în greutate.

Lămâia conține Vitamina C și acid citric, două substanțe solubile în apă, care se elimină rapid prin urină, și care în cel mai bun caz întăresc inima, și nu o slăbesc.

Lămâia: beneficii pentru inimă

Nutriționiștii recomandă apa cu lămâie ca un elixir zilnic, datorită proprietăților antioxidante, detoxifiante și tonice pentru sănătate.

Reduce inflamațiile

Vitamina C este o componentă naturală a lămâilor, care poate reduce inflamațiile asociate cu bolile de inimă. Concluzia a fost emisă în urma unui studiu realizat la Universitatea Berkeley din California.

Îmbunătățește circulația

Lămâia este un stimulent circulator excelent, care ajută îndeosebi la normalizarea fluxului sangvin periferic. Potrivit acestor rezultate, consumul de lămâie nu poate avea decât un efect pozitiv asupra inimii.

Subțiază sângele

Efectul de fluidizare a sângelui pe care lămâia îl are asupra venelor este datorat conținutului de calciu și fosfor. Vitamina P crește elasticitatea vaselor de sânge și are un efect pozitiv asupra varicelor, tromboflebitelor, hipertensiunii arteriale și ateroscleroză.

Scade tensiunea arterială

Între nenumăratele beneficii pe care consumul de apă cu lămâie le aduce sănătății, remarcăm și efectul de reducere a tensiunii arteriale mari, asociate cu probleme cu inima. Hipertensiunea arterială exercită un efect de suprasolicitare a mușchiului cardiac, care poate duce la boli de inimă grave, accident vascular cerebral sau atac de cord.

Întărește mușchiul inimii și vasele de sânge

Lămâia conține Vitamina P, care în combinație cu Vitamina C și potasiu produce un efect de întărire a mușchiului inimii, îmbunătățind totodată starea de sănătate a arterelor și a venelor.

Alte beneficii ale consumului de apă și lămâie

Lămâia este un bun bactericid, antiinfecțios (viroze, stări gripale), tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, alcalin și stimulent sangvin. Apa cu lămâie este bună pentru ficat, stomac, gută, artrită, reumatism, calculi și urați, metabolizarea grăsimilor, prevenirea ridurilor și albirea dinților.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

5 comentarii

  1. Folosesc de mai bine de un an apà cu làmàie …..aveam colesterolul 285 si acum a scàzut la 223….pastilele pentru tensiune mare si cardioaspirina ,nu le mai iau…. analizele sunt excelent de bune …mà bucur enorm cà am gàsit un remediu natural,làmàia….pastilele àmi màrea colesterolul,aveam palpitatii crezànd cà am probleme cu inima….folosesc pe zi un pahar de apà caldà cu o lingurà cu suc de làmàie, iar àn restul zilei beau apa normalà(6-7 pahare) cu restul de suc ràmas de la làmàie…..nu credeam cà àmi va face bine àn toate problemele de sànàtate ,dar cu ràbdare zilnicà am reusit sà-mi protejez si sà ameliorez sànàtatea organismului.

  2. Va multumesc pentru sfaturi dar am o intrebare : eu consum in fiecare dimineata sucul de la o jumatate de lamaie dar nu cu apa ci cu o lingurita de miere ,este vreo problema daca o consum asa sau trebuie neaparat indoit cu apa ?va multumesc

  3. De ce inteapa inima chiar si atunci cand te îngrași un pic mai mult soțului meu i sa umflat in partea stanga de sus a subratului si spune ca i se face presiune asupra inimii si îl doare multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.