Îngrijirea orhideelor – 5 sfaturi importante

Folosește cu încredere aceste sfaturi pentru îngrijirea orhideelor și vei vedea roadele în scurt timp!

Orhideele sunt reginele plantelor de interior. Probabil că nu există femeie care să nu fi primit una în dar. 

Cum se Îngrijește Orhideea - 5 Pași Importanți

Îngrijirea orhideelor – 5 sfaturi importante

Pe cât de fermecătoare și scumpe, pe atât de sensibile și pretențioase.  Dacă nu vrei ca orhideea ta să nu se ofilească după câteva zile, află cum să-i porți de grijă. 

Îngrijirea orhideelor – 5 sfaturi importante

Orhideele bine îngrijite înfloresc luni la rând, devenind din ce în ce mai bogate și atractive. Dacă le oferi devotamentul tău, acestea te vor iubi și îți vor face viața mai frumoasă.

Asigură-i suficientă lumină

Orhideele crescute în interior au nevoie în primul rând de lumină și de căldură. Când le aducem să locuiască în casă sau în apartament, trebuie să le oferim porția necesară de lumină.

Dacă orhideea nu este așezată la lumină, în câteva zile florile se vor ofili, iar frunzele se vor schimba la culoare.

Atenție însă, nu așeza ghiveciul în raza directă a soarelui, pentru a nu i se arde frunzele. Pune-l la fereastră, dar ai grijă să nu îl bată direct soarele. 

Oferă-i căldura de care are nevoie

Orhideele sunt plante exotice, obișnuite să trăiască într-un mediu foarte cald, cu temperaturi de peste 21-29 de grade. Întrucât noi nu locuim la tropice, trebuie să îi asigurăm orhideei un mininum de 15 grade Celsius.

Sub această temperatură, orhideea nu va rezista mult timp. Pe durata iernii sau a perioadelor reci, ghiveciul cu orhidee trebuie mutat de la geam, deoarece frigul o poate afecta.

Atenție la umiditatea din aer

Umiditatea este un al treilea factor esențial în îngrijirea orhideei în apartament. Trebuie să știi că orhideele iubesc umezeala, de aceea trebuie să îi stropești în fiecare dimineață frunzele cu un pulverizator cu apă.

Pulverizatorul se poate folosi de asemenea pentru menținerea umidității aerului. Sau poți utiliza o tavă cu pietricele ude, așezată sub ghiveci.

Cum se udă orhideea

Orhideele trebuie udate din abundență, de regulă dimineața. Când pământul din ghiveci a absorbit toată apa și este aproape uscat, planta trebuie udată din nou.

Specialiștii spun că apa cu care se udă orhideea nu trebuie să fie foarte rece, ci călduță. Astfel se vor preveni eventualele boli ale plantei.

Cum să o ferești de boli

La fel ca orice altă plantă, orhideea este supusă bolilor, cauzate în special de bacterii și ciuperci. Acestea pot infecta cel mai adesea frunzele ude ale plantei.

Ca măsură de precauție, trebuie asigurată circulația aerului. Dacă aveți un ventilator în camera în care stă orhideea este perfect.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. FRUMOASE FLORI SI NOBILE. CARE TE IUBESC DC LE OFERI SI TU DRAGOSTE.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.