Cea Mai Bună Soluție Anti-Mucegai – Cum Scăpăm de Mucegaiul din Casă
Mucegaiul care se formează pe pereți, pe tavan și pe alte suprafețe din casă este nu doar inestetic, ci poate fi și extrem de dăunător pentru sănătate. Mucegaiul se dezvoltă în special în zonele neaerisite, acolo unde depozităm foarte multe lucruri înghesuite. Atenție la perioadele cu un nivel ridicat de umezeală, când aceasta pătrunde de afară prin pereți, ferestre și acoperiș în casă și duce la apariția mucegaiului.
De ce și unde apare mucegaiul în casă
Mucegaiul din casă se hrănește în primul rând cu umezeală. Atâta timp cât în locuința noastră nu avem spații închise ermetic, mucegaiul nu are cum să apară.
El nu se formează niciodată pe materiale curate și uscate. Umiditatea poate veni de afară, de la țevi care picură, de la folosirea apei în baie excesivă, de la gătit la temperaturi mari sau de la rufele care se pun la uscat în spații închise.
Mucegaiul poate provoca boli pentru ocupanții casei
Mucegaiul emană un miros închis, de pământ umed, extrem de puternic, care îngreunează respirația. Primul semn că mucegaiul este prezent în casa noastră este mirosul pregnant care poate surveni din locuri în care nu aerisim sau nu umblăm zilnic.
De aceea trebuie căutat mereu în casă dacă nu cumva avem mucegai în debara, în dulapurile închise sau în alte spații în care aerul nu pătrunde cu ușurință.
Cel mai important aspect la acest capitol este sănătatea noastră. Mucegaiul trebuie îndepărtat imediat, întrucât el se poate înmulți și elibera în aer substanțe nocive. Pot să apară reacții adverse, tuse cronică, astm sau alte afecțiuni respiratorii, mai ales la femeile însărcinate și la copii, la bătrâni, la persoanele cu imunitatea scăzută sau la cei care au deja probleme respiratorii.
Cum îndepărtăm mucegaiul corect
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să folosim o cârpă curată, uscată, cu puțin detergent sau bicarbonat de sodiu. În nici un caz nu trebuie să frecăm peretele cu mucegai cu o cârpă udă sau direct cu clor. Suprafața afectată de mucegai trebuie uscată și apoi tratată cu o soluție specială. Dacă după această simplă ștergere a mucegaiului acesta reapare, este semn că mucegaiul a pătruns mult mai adânc în structura materialului.
Cea mai bună soluție anti-mucegai din comerț
Există 2 soluții anti-mucegai foarte bune în comerț: Bison și Savo. Acestea se găsesc la orice magazin Praktier, și se folosesc ca un pulverizator. Sunt scumpe (o sticlă costă în jur de 30 de lei), însă sunt foarte puternice. Soluția anti-mucegai BISON este cea mai bună. Se aplică pe suprafața cu mucegai și se lasă să acționeze câteva ore. La scurt timp suprafața se face albă (dacă este vorba despre un perete) și petele se curăță de la sine.
Măsuri de prevenire
Pentru a elimina toate riscurile de a mai avea mucegai în casă, este esențial să aruncăm toate obiectele pe care nu le folosim, și să lăsam casa cât mai bine aerisită. Lucrurile deja atinse de mucegai trebuie spălate sau aruncate. Nu trebuie să mai avem în casă obiecte umede sau ude.
Casa trebuie aspirată cât mai des, iar umiditatea trebuie menținută la un nivel optim. Trebuie verificate în mod regulat țevile, gurile de aerisire și spațiile închise.
era pana in acest an, acum nu mai curata la fel. Am fost si eu foarte multumita, acum nu mai sunt !