Idei pentru un mic-dejun sănătos

Micul dejun este prima şi cea mai importantă masă a zilei – toată lumea o ştie. Mai puţin însă se acționează concret în această privinţă!

Un mic dejun sănătos nu trebuie să facă parte numai din dieta copiilor.

Idei pentru un mic-dejun sănătos

Idei pentru un mic-dejun sănătos

Masa de dimineață trebuie să furnizeze o cantitate considerabilă de nutrienţi şi vitamine care să ne ofere tuturor energie pentru întreaga zi.

Meniul trebuie să fie bine echilibrat şi să conţină şi lichide. O ceaşcă de cafea la prima oră, băută pe fugă, nu asigură o hidratare necesară a organismului.

 

Este bine să renunţăm pe cât posibil la produsele semi-preparate împachetate cu E-uri, care conţin extrem de puţină carne.

Aşadar, încercați să renunțați la crenvuşti, parizer şi salamuri.

Pateul din comerţ este de asemenea creatcu substanţe chimice şi proteină vegetală din soia.

Optați pentru alimente cât mai naturale și hrănitoare.

Idei pentru un mic-dejun sănătos

Iată câteva alimente şi combinaţii care pot fi consumate cu plăcere de întreaga familie.

Ouă fierte

Înlocuieşte mezelurile care ocupă toată masa de dimineaţă cu ouă fierte şi caş, pâine prăjită şi roşii.

Adaugă un pahar de suc natural proaspăt de fructe, sau consumă fructe ca atare. Poţi prepara un shake sau un cockteil din portocale, grapefruit şi zmeură. Sucul de mere şi morcovi este defel foarte hrănitor.

Ciuperci la grătar

Această reţetă este uşor de pregătit. Te costă doar puţin mai mult timp pentru sănătatea ta!

Se pot adăuga câteva felii de brânză sau caşcaval gratinat, pâine integrală, o roşie şi un fruct. Serveşte totul cu o ceaşcă de ceai de fructe de pădure şi clătite cu brânză dulce.

Iaurt + fructe sau cereale

Cei care ţin la dietă sau sunt în criză de timp pot servi rapid un iaurt simplu cu 2 felii de pâine neagră toast.

În paharul cu iaurt se pot adăuga diverse semințe, nuci, fructe uscate sau proaspete, sau fulgi de cereale.

Orez cu lapte

Laptele cu orez, cu pastesau cu griş este minunat pentru cei mici.

Se poate servi cu mere coapte, cu un sirop de fructe sau cu o dulceaţă făcută în casă.

Fructe uscate

Fuctele uscate sunt extrem de hrănitoare şi delicioase. Umple un bol cu caise, smochine, curmale, stafide şi alte bunătăţi de acest gen și ține-l aproape.

Te poți servi din el după micul-dejun, pentru un desert energizant, sau între mese, ca gustare.

Sandviş cu şuncă şi verdeţuri

Foloseşte 2 felii de pâine prăjită, o felie de şuncă de pui, una de brânză, 2 de salată verde, 2 de roşii şi castraveţi.

Sandvişul obținut se poate servi cu iaurt sau cu un pahar de suc natural.

Omletă mixtă

Se prepară o omletă gustoasă din 2 ouă, câteva cubuleţe de şuncă, brânză şi ciuperci.

Se pot adăuga câţiva fulgi de ceapă şi spanac, sau se poate servi cu roşii proaspete şi pâine integrală. Bea un pahar de suc de portocale pentru mai multă energie.

Pateuri naturale

Din boabele fierte de năut, soia, fasole, linte sau mazăre se poate face un pateu de post foarte sănătos și gustos.

Se pasează cu ajutorul blenderului. Puneți puțin ulei și mirodenii.

Leguminoasele se pot fierbe la un loc cu legume, precum ceapă, morcov, țelină.

Smoothie 

Unii preferă la micul-dejun doar un smoothie, adică un suc cremos obținut din fructe sau legume.

Un amestec consistent se poate obține dintr-o cană de lapte, o banană coaptă, o nectarină sau căpăşuni şi câteva cereale. Se dau la blender și se mixează până la omogenizare.

Deși fructele sunt deja dulci, puteți îndulci smoothie-ul cu puțină miere.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.