Apa oxigenată – 6 utilizări inedite

În termeni științifici, apa oxigenată se numește peroxid de hidrogen. Este un agent antibacterian, care conține apă și oxigen, așa cum spune și numele.

Efectele acestui dezinfectant natural sunt uimitoare pentru sănătate. Prin efectul de ardere, apa oxigenată distruge microorganismele care produc boli și tratează diverse infecții interne și externe.

Apa Oxigenată (Peroxid de Hidrogen) – 7 Utilizări Uimitoare

Apa Oxigenată (Peroxid de Hidrogen) – 7 Utilizări Uimitoare

Poate puțini dintre noi știu că organismul nostru produce peroxid de hidrogen, cu scopul de a combate infecțiile. Există în celulele albe o subdiviziune de granulocite care produc peroxid de hidrogen pentru protejarea corpului de virusuri, bacterii, paraziți și toxine.

Ciuperca unghiei

Se amestecă peroxid de hidrogen cu apă, în cantități egale (50:50). Preparatul obținut se aplică pe degetele de la picioare afectate, sub formă de spray. Se lasă să se usuce. Procedeul se face seară de seară.

Infecțiile pielii, cangrenă

Pentru răni sângerânde, plăgi, cangrenă sau alte infecții cutanate se aplică puțin peroxid de hidrogen și se lasă 5-10 minute. aplicațiile se repetă de mai multe ori pe zi. Apa oxigenată ajută la înmuierea rănilor, oprirea hemoragiilor, curățarea rănilor, eliminarea celulelor moarte ale pielii și dezinfectarea leziunii. Soluția nu se lasă pe rana deschisă mult timp. Este suficient 2-3 minute, sau doar o simplă curățare a rănii cu soluția recomandată.

Dureri de dinți, afte bucale

În cazul aftelor bucale, dinți galbeni sau dureri de dinți, se poate ține peroxid de hidrogen în gură 7-10 minute. Procedeul se repetă de mai multe ori pe zi. Are efecte calmante, anti-virale, antibacteriene și anti-fungice.

Peroxidul de hidrogen poate fi folosit pe periuța de dinți, sau ca apă de gură. Soluția se poate îmbogăți cu bicarbonat de sodiu. Este eficient inclusiv pentru albirea dinților.

Dezinfectarea alimentelor și curățarea obiectelor din casă

Peroxidul de hidrogen combate microbii și dă prospețime lucrului curățat. Se poate folosi pentru geamuri, frigider sau cutii de plastic pentru mâncare.

Se prepară o soluție din peroxid de oxigen și apă curată, în cantități egale. Se pune soluția într-un pulverizator și se folosește la nevoie.

Se poate folosi oțet în loc de apă, pentru curățarea jucăriilor, fructelor sau legumelor, sau a mucegaiului. Studiile cercetătorilor arată că această soluție ajută la uciderea bacteriei E.coli sau Salmonella.

Pentru curățarea fructelor și legumelor, se adaugă un sfert de ceașcă de peroxid de hidrogen în chiuveta plină cu apă rece. Se lasă alimentele în soluție timp de 20 de minute, apoi se usucă.

Înnălbitor natural pentru haine

Se adaugă o ceașcă de apă oxigenată în apa folosită la spălat rufele pentru eliminarea petelor (inclusiv de sânge) și albirea țesăturilor. Pentru petele de sânge, se toarnă puțină apă oxigenată pe locul afectat și se lasă să acționeze un minut.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Foarte utile aceste lucruri putini le cunosc.Multumesc frumos La Taifas.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.