Monica Tatoiu: Acest condiment este esențial pentru încetinirea îmbătrânirii. Încercați, eu mi-am luat o doză serioasă!
Monica Tatoiu a dobândit în cursul vieții diverse cunoștințe despre puterea alimentelor naturale. Fiind în luptă directă cu o boală necruțătoare, a găsit chiar și o rețetă pe bază de apicole care i-a fost folositoare.
Femeia de afaceri a dezvăluit curând o altă informație inedită din domeniul nutriției. Este vorba despre un condiment pe care îl consideră un elixir al tinereții.

Condimentul care mentine tineretea corpului: Monica Tatoiu
Monica Tatoiu crede că turmericul este un condiment deosebit de valoros pentru sănătatea noastră. Curcuma – substanța activă din rădăcina de turmeric „este esențială pentru încetinirea îmbătrânirii”, a declarat vedeta.
Îi îndeamnă pe toți să folosească acest ingredient, datorită multiplelor sale beneficii. Însă trebuie să citească eticheta pentru a vedea sursa de proveniență. Nu orice turmeric este bun.
Monica a postat un clip pe TikTok în care îi înștiințiează pe doritori să nu ia turmeric din magazinele noastre.
Cumpără turmeric de Madagascar
Este foarte important să alegem o curcuma de calitate. Turmericul din magazinele alimentare – și uneori nici cel din magazinele naturiste nu este autentic.
De multe ori, acesta este ineficient, din cauza procedeelor de obținere sau de procesare aplicate. Mulți ar crede că turmericul care provine din India este cel mai bun. Monica spune că nici acesta nu are toți nutrienții intacți.
„Currcuma produsă în India nu este bună, pentru că jumătate din elementele esențiale ale curcuminei sunt eliminate prin metoda de producție”.
Potrivit vedetei, cea mai bună curcuma este cea care provine din Madagascar. Pe aceasta trebuie să o căutăm și să o cumpărăm.
@tatoiumonicaDoar din Madagascar unde metoda de uscare păstrează toată esenta.Nu India.Pentru ca organismul sa o.proceseze trebuie amestecata cu piper negru și alune sau nuci.Miraculoasa in antioxidanți.♬ original sound – Monica Tatoiu
Mai este un truc pe care Monica îl știe legat de turmeric. Substanța sa activă nu are un grad ridicat de asimilare în corp. Pentru ca organismul nostru să o absoarbă optim, trebuie să o combinăm cu piperina – substanța activă din piperul negru. Se folosește ½ linguriță de piper măcinat la 1 lingură de turmeric.
Mai trebuie să știm despre curcumină că aceasta este liposolubilă, adică se absoarbe mai bine dacă o asociem cu alimente grase, precum unt, nuci, ulei de măsline, ulei de cocos, ouă, etc.
„Este esențială pentru încetinirea îmbătrânirii, dar doar curcuma produsă în Madagascar. Vă rog să încercați. Eu mi-am luat o doză serioasă pentru acasă”.
Citește și – Pasta de seminte cu miere si turmeric – „gelatina” de aur pentru oase, piele și păr
Sursă: Monica Tatoiu