Ce se întâmplă de fapt cu tine când te enervezi la volan și cum să eviți aceasta – Pr. Andrei Berega
Ce se întâmplă când te enervezi la volan? Ce câștigi, sau mai degrabă ce pierzi?
Părintele Andrei Berea ne oferă câteva răspunsuri, explicații și soluții. Sfaturile sale te pot ajuta data viitoare când te afli într-o situație de acest fel.

Ce se întâmplă de fapt cu tine când te enervezi la volan: Andrei Berega
Cu siguranță ai pățit-o și tu. Conduceai liniștit, până când cineva ți-a tăiat calea, sau te-a claxonat, sau a frânat brusc, sau mergea prea încet și te încurca. Sau poate chiar mai rău de atât: cineva ți-a adresat cuvinte urâte sau a țipat la tine.
Ce faci în astfel de cazuri? Prima reacție este cea de furie, de mânie, de enervare. Nervii se precipită, încep să curgă jignirile, se aud claxoanele și cuvintele neortodoxe.
„Fiecare trecem prin asta. Dar știi ce se întâmplă când înjuri? Celălalt șofer nici măcar nu te aude”, spune Pr. Andrei Berega.
Nervii rămân la tine, iar cuvintele se răsfrâng asupra ta, întrucât celălalt nici măcar nu te poate auzi de după geam.
Acest tip de reacție te afectează în modul cel mai direct pe tine însuți. „Îți strici ziua, îți faci sufletul mai greu și fața mai urâtă”.
Cum ar trebui să te poziționezi față de o situație neplăcută în trafic? Care este abordarea care arată că ai maturitate și superioritate față de provocări? Abordarea cu calm și bună-dispoziție.
„În loc să blestemi, binecuvintează! În loc să strigi, respiră adânc! Fii tu cel care aduce zâmbet, care aduce pace, nu haos!”
Dacă vrei să ai „drum bun” și o inimă ușoară, nu te răspunde cu rău la rău. Nu da curs provocărilor. Nu ceda ispitei de a te tulbura lăuntric.
Sursă articol: Andrei Berega