Faceti chiar acum aceasta schimbare! Sigur nu stiai – unde trebuie sa tii cafeaua pentru a-si pastra aroma intensa

Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume, după apă. Unii o consumă pentru efectul energizant, în schimb ce mulți o beau doar de plăcere, datorită gustului.

După desigilare, cafeaua își pierde aroma aceea intensă pentru care este atât de îndrăgită. Dacă vrei te bucuri de aroma cafelei chiar și după săptămâni sau luni după ce ai cumpărat-o, trebuie să o depozitezi corect.

Unde trebuie sa tii cafeaua pentru a-si pastra aroma intensa

Unde trebuie sa tii cafeaua pentru a-si pastra aroma intensa

Și tu ții cafeaua într-un loc greșit?

Cei mai mulți păstrează pachetul sau cutia cu cafea în bucătărie, fie într-un dulap, sau chiar pe blat. Greșit! Cafeaua ținută la temperatura camerei își pierde din uleiurile volaile și implicit din aromă.

În cartea „Trucuri în Gospodărie. Sfaturi de pe vremea bunicii” unde trebuie depozitată cafeaua pentru a-și menține prospețimea.

Cumpără cartea

Trucuri in gospodarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Trucuri in gospodarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Autoarea ne sfătuiește să ținem cafeaua măcinată la rece. Temperaturile scăzute vor ajuta la conservarea uleiurilor eterice din cafea.

Unde trebuie să pui cafeaua pentru a-și păstra aroma intensă

Faceți chiar acum această schimbare! Luați recipientul cu cafea măcinată și făceți-i un loc în frigider. Îl puteți așeza pe rafturile de pe ușa frigiderului.

În acest fel, uleiurile volatile din cafea nu se vor evapora la fel de repede și cafeaua voastră își va păstra în bună stare aroma.

Cum putem reduce  tăria cafelei

Dacă dimpotrivă, preferați o cafea mai slabă, țineți cafeaua în dulap. Și mai este un truc care taie din tăria cafelei, pe care îl puteți aplica. Puneți un praf de sare în boabele măcinate și amestecați. Sarea va reduce din intensitatea cafelei.

Cum să cureți rapid cafetiera și râșnița de cafea

Dacă folosești o cafetieră și aceasta a acumulat piatră, există o soluție. Turnați în ea un amestec din apă și oțet. Porniți-o și lăsați-o să meargă în gol, de mai multe ori la rând. La final, clătiți cafetiera cu apă curată. Această metodă va ajuta la decalcifierea cafetierei.

Vă mai împărtășesc un truc util pentru râșnița de cafea. Aceasta poate fi curățată foarte ușor dacă puneți în ea boabe de orez sau pâine uscată. Porniți râșnița și măcinați unul din aceste ingrediente. Făcând așa ocazional, râșnița se va curăța singură.

Dacă vrei cartea „Trucuri în Gospodărie” pentru a descoperi mai multe sfaturi utile, o poți găsi aici. Costă doar 23 de lei!

Citește și – 5 secrete, trucuri și sfaturi pe care nu le știai despre cafea!

Sursă articol: Trucuri în Gospodărie. Sfaturi de pe vremea bunicii”, Cafea, Editura Sian Books, București, 2017, pp. 16-18

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.