Nu gati fasolea inainte de a face asta! Vei asimila mai mult fier, magneziu și zinc din ea – secretul dezvăluit de un cercetător din SUA

Nu găti gati fasolea inainte de a face asta! Dr. Amanda Rose, un cercetător din Statele Unite ale Americii, ne spune cum trebuie să hidratăm fasolea pentru a beneficia de cât mai mulți nutrienți.

Dr. Rose a scris o carte care conține un ghid de nutrienți util pentru recuperarea corpului din depresie. Autoarea arată legătura dintre depresie și carențele nutriționale.

Nu gati fasolea inainte de a face asta

Nu gati fasolea inainte de a face asta

Legătura dintre lipsa de zinc și depresia

Cartea a apărut în urma unei depresii puternice post-partum, care s-a dovedit a fi asociată cu o lipsă de zinc în corp. Această experiență personală a îndemnat-o să cerceteze cauza.

A descoperit că acidul fitic inhibă absorbția zincului, dar și a altor minerale din alimentele consumate. Acidul fitic se găsește în leguminoase, cereale, semințe și nuci.

Atunci când vreți să consumați fasole, năut, linte, soia sau arahide, trebuie să țineți cont de faptul că acestea conțin acest anti-nutrient. Soia și arahidele au cel mai mult acid fitic.

Cumpără cartea

Trucuri in gospodarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Trucuri in gospodarie. Sfaturi de pe vremea bunicii

Acidul fitic din leguminoase, nuci și semințe inhibă absorbția mineralelor

În prezența acidului fitic, organismul nostru absoarbe doar jumătate din mineralele pe care aceste alimente le conțin.

Din păcate, acidul fitic nu se pierde prin fierbere. Vestea bună este că avem soluții. Există o metodă simplă prin care putem reduce acidul fitic.

Dr. Rose ne sfătuiește să înmuiem leguminoasele în apă fierbinte. Femeile obișnuiesc de regulă să hidrateze fasolea, lintea, năutul sau soia înainte de a le fierbe. Însă apa în care le punem la înmuiat nu trebuie să fie rece, ci să aibă 60 de grade Celsius.

Cum se hidratează corect leguminoasele – dr. Rose

Un studiu a arătat că nivelul de acid fitic scade când apa de înmuiere are 60 de grade – nici mai puțin și nici mai mult.

Această metodă mărește gradul de absorbție al mineralelor cu 50-100%. Ea este valabilă și pentru arahide, nuci și semințe.

Cumpără cartea

Trucuri din bucatarie

Trucuri din bucatarie

Fasolea (sau alte leguminoase) se spală bine și se pun într-un vas. Combinați apă clocotită cu puțină apă rece pentru a obține o temperatură de 60 de grade Celsius. Turnați-o peste fasole, cât să le acopere bine.

Fasolea se pune la înmuiat în această apă de seara și se lasă până a doua zi într-un loc cald din casă. Hidratarea optimă este de 18 ore.

Un alt beneficiu important al înmuierii alimentelor este că se gătesc mai repede, iar organismul le digeră mai repede.

Citește și – Gheorghe Mencinicopschi: Fasolea este o „carne vegetala” cu o valoare nutritiva inalta

Sursă Top Remedii Naturiste

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.