Vrei să mănânci broccoli? Aplică aceste 4 trucuri inedite de azi înainte!

Broccoli este una din cele mai sănătoase legume din lume. Familia cruciferelor se remarcă printr-un conținut bogat în compuși antioxidanți, antiinflamatori și anticancerigeni.

Consumul de broccoli ajută ficatul să curățe corpului de toxine și poluanții nocivi. Descoperă 4 trucuri importante legate de spălarea și gătirea lui. 

Vrei sa mananci broccoli - 4 trucuri inedite

Vrei sa mananci broccoli – 4 trucuri inedite: Vecstok

Aplică-le cu proxima ocazie și împărtășește-le și cu cei dragi. 

Broccoli – 4 trucuri inedite

_____________

Trucul nr. 1

Primul truc este legat de spălarea corectă a buchetelor de broccoli. În acele inflorescențele dese și compacte se pot ascunde nu doar impurități și insecte, ci și viermi sau paraziți (ex. Plutella xylostella). Nimeni nu vrea ca acestea să nu ajungă în farfuria lui.

De aceea este important, în primul rând, să cumpărăm un broccoli ecologic, netratat.

În al doilea rând, trebuie să îl spălăm cu o soluție potrivită, întrucât apa nu este suficientă pentru a îndepărta microorganismele.

Tăiați mai întâi tulpina, apoi desfaceți broccoli buchețele mici. Puneți-le într-un lighean. Adăugați 3 căni de apă și 1 ceașcă de oțet de mere sau oțet alb. Se poate adăuga și 1 linguriță de sare.

Lăsați buchețelele la înmuiat 20 de minute, apoi clătiți-le cu apă curată. Inflorescențele pot fi frecate puțin cu mâinile sau cu o periuță înainte de clătire.

Trucul nr. 2

Cu siguranță ați observat că atunci când fierbeți broccoli, acesta emană un miros nu tocmai agreabil. Același lucru se petrece și cu conopida.

Pentru a preveni degajarea acelui miros neplăcut în toată casă, adăugați câteva frunze de dafin în momentul gătirii.

Indiferent că îl fierbeți în apă sau la aburi, puneți 2 foi de dafin în apa în care fierbe sau în apa de la bain-marie.

La fel de eficientă este adăugarea a 2 felii de lămâie în apă.

Citește și Broccoli scade glicemia, insulina și trigliceridele

Trucul nr. 3

Una din cele mai simple metode de a fierbe broccoli este să îl scufundați cu totul în apă clocotită.

Spălați bine căpățâna de broccoli cu tot cu tulpină, după metoda arătată mai sus. Nu o tăiați deloc. Puneți o cratiță cu apă la fiert, în care ați adăugați dafinul.

Când apa clocotește, scufundați broccoli întreg în apă și lăsați-l câteva minute, până se înmoaie.

Se taie apoi buchețelele cu cuțitul și tulpina. Se folosește în rețeta dorită.

Citește și Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten

Trucul nr. 4

Tulpina de la broccoli nu se aruncă, ci se utilizează în rețete. Chiar dacă are o textură mai tare și fibroasă, ea poate fi gătită la aburi, fiartă sau călită. Nici frunzele nu trebuie să ajungă în coșul de gunoi, deoarece au beneficii.

O idee foarte bună este să faceți din tulpina de broccoli un pesto sau un sos delicios.

Tulpina de la un broccoli se taie bucăți mici, se spală și se fierbe până se înmoaie (împreună cu frunzele).

Se pune în vasul blenderului împreună cu 3 linguri de migdale, 2 linguri de semințe de dovleac, 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper, după gust. Puneți și puțină apă sau lapte vegetal, cât să meargă blenderului.

Mixați până rezultă o pastă fină. Serviți acest pesto pe pâine, crackers sau legume crude, sau folosiți-l ca sos pentru paste, pizza etc.

Păstrați-l într-un borcan în frigider, cu puțin ulei deasupra pentru a rezista mai mult timp.

O altă propunere este să fierbeți tulpina de broccoli și să o tăiați fâșii subțiri, apoi să o căliți cu condimente în tigaie. Veți obține o garnitură deosebită.

Citește și Broccoli – un protector puternic al celulelor corpului împotriva bolilor și îmbătrânirii

Surse articol:

1. Myrealfood_uk: https://www.tiktok.com/@myrealfood_uk/video/7168494746074221829
2. Green Me, Perché dovresti sempre aggiungere due foglie di alloro quando cucini broccoli e cavolfiori: https://www.greenme.it/casa-e-giardino/trucchi-e-consigli/perche-dovresti-sempre-aggiungere-due-foglie-di-alloro-quando-cucini-broccoli-e-cavolfiori/
3. Green Me, Come dovresti lavare i broccoli: i trucchi più efficaci per eliminare vermi e parassiti: https://www.greenme.it/casa-e-giardino/trucchi-e-consigli/lavare-broccoli-trucchi-eliminare-vermi-parassiti/
4. Green Me, Non buttare via i gambi del broccolo, utilizzali in questo goloso pesto anti-spreco: https://www.greenme.it/salute-e-alimentazione/ricette/pesti-gambi-broccolo/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.