Cum să gătești orezul brun ca să fie pufos, nu lipicios – o mâncarea sățioasă pentru slăbit!

Mulți se feresc să mănânce orez din cauză că s-ar putea îngrășa de la el. Dr. Neal Barnard, cercetător în nutriție, infirmă această ipoteză. Medicul consideră orezul un aliment chiar bun pentru slăbit.

Dr. Barnard este un susținător al carbohidraților și nu recomandă excluderea acestei categorii de alimente din dietă, nici măcar la cei care vor să piardă în greutate.

Cum sa gatesti orezul brun ca sa fie pufos, nu lipicios

Imagine cu titlu sugestiv: Cum sa gatesti orezul brun ca sa fie pufos, nu lipicios

Orezul – un aliment bun pentru slăbit

Orezul brun este ideal pentru curele de slăbire deoarece conține fibre și carbohidrați și este sărac în calorii.

Spre deosebire de grăsimi, carbohidrații sunt macronutrienți cu un conținut mai mic de calorii. 1 gram de grăsime are 9 calorii, în timp ce 1 g de carbohidrați are doar 4 calorii.

Japonezii consumau mult orez înainte de explozia dietelor occidentale. Prin anii 1950, japonezii erau cei mai slabi și longevivi din lume.

Înainte de apariția McDonalds și a meniurilor bogate în carne, lapte și brânzeturi, aceștia mâncau orez alb și aveau o siluetă subțire.

Consumau puțină carne de porc și de pește, însă cea mai voluminoasă parte a dietei lor era constituită din orez. Când au început să mănânce grăsime, greutatea a avut de suferit.

Orezul alb era mai popular atunci deoarece are o stabilitate mai mare și o durată mai lungă la raft. Spre deosebire de orezul brun, conține mai puține uleiuri.

Dr. Barnard recomandă orezul brun, deoarece este mai bogat în fibre și mai sățios. Mulți nu știu să-l gătească și obțin un terci, care nu le face deloc plăcere să-l consume.

Dr. Barnard ne arată un mod simplu prin care putem face orezul brun mai gustos și atractiv. Sunt două secrete pe care medicul le dezvăluie.

Cum să gătești un orez brun perfect – 2 secrete

Alegeți un orez brun cu bobul scurt, deoarece are o aromă delicată de nuci. Spălați-l bine, scurgeți-l complet de apă și puneți-l în cratiță.

Primul secret este să prăjiți puțin orezul fără apă. Supă ce ați pus orezul în cratiță, dați focul la mare și amestecați continuu pentru 2-3 minute.

Nu trebuie să-l transformați în popcorn. Când a început să își elibereze aromele, s-a caramelizat suficient.

Următorul pas este să adăugați apa. Aici este al doilea secrete. Se folosesc 3 părți de apă la 1 parte de orez brun. Mulți fac greșeala să fiarbă orezul în 2 părți de apă. De aceea obțin un terci cleios sau apos.

Orezul trebuie fiert precum pastele, adică în multă apă. Unii recomandă chiar 7 părți de apă, pentru a reduce conținutul de arsenic din el.

Fierbeți orezul cu capacul pus în jur de 15 minute. Scurgeți excesul de apă și veți obține un orez pufos, bob cu bob.

Sugestii de servire

Transferați-l pe o farfurie și stropiți-l cu puțin sos de soia. Presărați câteva semințe de susan și serviți-l cu legume coapte sau fierte la aburi.

Citește și:

Înlocuirea orezului alb cu orez brun ne poate ajuta să slăbim și să avem o sănătate cardiovasculară mai bună
Orez brun dulce, cu prune uscate
Orezul brun este foarte nutritiv, reduce inflamațiile și ajută la slăbit

Sursă rețetă: Five foods to eat for weight loss with Dr. Neal Barbard: https://www.youtube.com/watch?v=rghnWJuxqH8&ab_channel=PhysiciansCommittee

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.