Cum să păstrezi pâinea cu maia proaspătă mai multe zile – 3 metode

Pâinea cu maia este deosebit de gustoasă. Ceea ce îi dă un farmec aparte este tocmai coaja crocantă care se formează deasupra în timpul coacerii.

De regulă, pâinea cu maia se coace cu aburi, pentru a permite aluatului să crească și să nu formeze prea repede o crustă tare deasupra.

Cum sa pastrezi painea cu maia proaspata mai multe zile – 3 metode

Cum sa pastrezi painea cu maia proaspata mai multe zile – 3 metode

Însă chiar și așa, pâinea cu maia se întărește după 1-2 zile. Nu doar coaja se întărește, ci și miezul. Uneori devine gumos, altor aspru sau sfărâmicios.

Cum să păstrezi pâinea cu maia proaspătă mai mult timp

Pâinea cu maia este proaspătă și delicioasă în ziua în care o coci. Iar dacă o bagi în frigider, a doua zi va fi tare ca piatra. Aceasta nu este o soluție.

Dacă vrei să faci pâine o dată pe săptămână și să poți mânca din ea câte puțin în fiecare zi, cum ar trebui să procedezi pentru a o păstra moale?

Există câteva metode prin care putem menține pâinea cu maia fragedă mai multe zile.

Metoda nr. 1

Congelați o parte din pâine. De pildă, puteți tăia pâinea în două. Tăiați una din jumătăți felii și puneți-le în pungi cu sigiliu, pentru congelator.

Congelarea se face în ziua în care ați copt pâinea, imediat după ce s-a răcit.

Scoateți câte o punguță din congelator și lăsați feliile să se dezghețe. Veți vedea cât de fragedă este, ca și cum ar fi coaptă în ziua respectivă.

Metoda nr. 2

Jumătatea cealaltă de pâine (sau una întreagă, dacă faceți două) se poate păstra la temperatura camerei, dar nu descoperită.

Puneți-o mai întâi într-o pungă de hârtie, apoi într-o pungă din plastic. Așa se va păstra bine câteva zile, fără să se întărească prea tare.

Paine cu maia cum se inmoaie

Paine cu maia cum se inmoaie

Metoda nr. 3

O altă variantă care ajută în special la înmuierea cojii este ungerea pâinii cu puțin ulei după ce este scoasă din cuptor. Înmuiați o pensulă în ulei de măsline sau de cocos și ungeți suprafața pâinii.

Acoperiți-o cu un prosop și lăsați-o să se răcească de tot. În circa 30 de minute coaja va deveni moale.

Citește și: De ce pâinea ta cu maia are un gust prea acru și nu crește bine în cuptor – cum să corectezi problema

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.