Singurul deodorant NATURAL de care vei avea nevoie de azi înainte

Deodorantul pe care vi-l recomandăm în acest articol este 100%. De fapt, este mai degrabă un aliment.

Da, tot ce punem pe piele trebuie să fie natural și comestibil. Produsele de îngrijire a corpului pe care le cumpărăm din magazine conțin compuși dăunători care din piele ajung în fluxul sangvin și în corp.

Singurul deodorant de care vei avea nevoie de azi inainte

Singurul deodorant de care vei avea nevoie de azi inainte: Freepik.com

Deodorantele din comerț conțin perturbatori endocrini și compuși cancerigeni

V-ați întrebat vreodată de ce deodorantele și antiperspirantele din comerț sunt atât de eficiente? Aluminiul. Acesta este compusul care face ca axilele noastre să nu mai miroasă a transpirație.

Aluminiul blochează practic glandele sudoripare și împiedică sudorația. Sărurile de aluminiu au fost asociate cu cancerul de sân deoarece prin utilizare îndelungată, acestea se pot acumula în țesutul mamar.

Aluminiul provoacă de asemenea neurotoxicitate.

Însă aluminiul nu este singurul compus periculos din deodorantele și antiperspirantele comerciale. Ați citit vreodată eticheta acestor produse? Ea conțin o listă lungă de compuși nocivi:

  • ftalați
  • parabeni
  • parfumuri sintetice
  • conservanți

Ftalații și parabenii sunt perturbatori endocrini. Aceștia potențează activitatea hormonului estrogen. Experimentele pe animale au arătat că ftalații cresc durata ciclului menstrual și induc menopauza precoce. Chiar și dozele mici de ftalați măresc riscul de cancer la sân.

Parabenii perturbă de asemenea estrogenul. Triclosanul este un alt agent din deodorante care dăunează. Acesta este un antibacterian care poate crește rezistența la antibiotice, perturbă glandele endocrine, provoacă alergii și măresc riscul de cancere.

Evitați produsele care conțin ingrediente precum: Propylene Glycol, Aluminium Zirconium, Triethanolamina (TEA), Diethanolamina (DEA), triclosan, aluminiu, parabeni, formaldehidă, steareați contaminați, parfumuri sintetice.

Deodorante naturale

Deodorantul pe care îl folosim nu trebuie să blocheze transpirația, ci să o reducă, dacă este posibil și să înlăture mirosul neplăcut.

Mirosul de transpirație poate fi combătut cu ingrediente naturale. Cele mai eficiente sunt bicarbonatul de sodiu, oxidul de zinc, oțetul, lămâia și salvia.

Lămâia – singurul deodorant de care ai nevoie

Lămâia este probabil cel mai ușor de folosit. Se taie o felie de lămâie și se aplică partea zemoasă pe axile. Se masează puțin și se lasă să se usuce. Unii spun că limeta (lămâie verde) este și mai eficientă.

Fiind alcalinizantă și antibacteriană, lămâia omoară bacteriile care provoacă mirosul urât. Acidul citric este antimicrobian.

Sucul de lămâie – deodorant natural

O metodă și mai simplă de a folosi lămâie este sub formă de suc. Stoarceți sucul de la 1-2 lămâi și puneți-l într-o sticlă mică tip spray (de la un dezinfectant).

Pulverizați pe axile și gata! Păstrați sticla în frigider. Rezistă o săptămână. Sucul trebuie să fie limpede, făcut la storcător, sau blenduit și strecurat bine.

Se poate adăuga și 1 linguriță de alcool pentru a-i crește durata de valabilitate și de asemenea câteva picături de ulei esențial (salvie, bergamotă, tea tree, mentă, rozmarin, lavandă etc.).

Articole similare

Vă reocmandăm și alte rețete de deodorant natural:

Lămâia poate înlocui deodorantele din comerț (mod de utilizare)
Deodorant natural, eficient împotriva mirosului de transpirație – rețetă din 3 ingrediente
Mirosul corporal – scapă de el cu “deodorante” din plante
Cum să-ți detoxifici axilele și să nu mai miroși a transpirație (2 rețete naturale)
Cremă cu salvie pentru transpirația excesivă a mâinilor și picioarelor – ușor de făcut în casă

Sursă articol: Good Living Now With Harold, Stop using deodorant: https://www.youtube.com/shorts/yuvK_1RRKYQ

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.