Cum să ai pătrunjel proaspăt în frigider până la o lună – 2 trucuri

Dacă ai o cantitate generoasă de pătrunjel acasă și nu știi ce să faci cu el, îți oferim o metodă simplă de a-l conserva.

Fie că l-ai cules din grădină, fie că l-ai primit de la o vecină sau l-ai cumpărat din piață, pătrunjelul este întotdeauna bun de avut în casă.

Cum sa ai pătrunjel proaspat in frigider pana la o luna

Cum sa ai pătrunjel proaspat in frigider pana la o luna: KamranAydinov

Vestea bună este că nu trebuie să îl pui neapărat în congelator. Îl poți păstra în frigider extinzându-i, durata de viață prin câteva trucuri sau metode simple.

Cum să ai pătrunjel proaspăt în frigider o lună – metoda 1

Tăiați cozile lungi de la pătrunjel. Umpleți un bol cu apă și adăugați 1 lingură de bicarbonat. Spălați-l în această apă pentru a îndepărta murdăria, bacteriile și impuritățile.

Scurgeți apa și clătiți pătrunjelul cu apă curată. Stoarceți-l bine și tamponați-l cu un prosop uscat pentru a înlătura cât mai mult din apă.

Puneți-l pe un tocător curat, curățat în prealabil cu suc de lămâie sau oțet. Tocați pătrunjelul mai fin sau mai grosier, după trebuință.

Luați un borcan de sticlă uscat. Puneți pe fundul lui un prosop de hârtie sau un șervețel împăturit. Așezați-l bine pe fund cu o lingură. Umpleți borcanul cu pătrunjel tocat. Înfiletați strâns capacul.

Depozitați borcanul în frigider. Datorită acestei metode de păstrare, pătrunjelul va rămâne proaspăt și verde câteva săptămâni bune.

Autoarea rețetei spune că pătrunjelul astfel conservat rezistă în frigider până la o lună, fără să se altereze.

Cum să ai pătrunjel proaspăt în frigider o lună – metoda 2

Dacă vreți să păstrați pătrunjelul întreg, fără să îl tocați mărunt, făceți-l buchețele (sau legături).

Umpleți un borcan cu apă pe jumătate și puneți buchețelele în el. Pulverizați apă pe el și puneți borcanul în frigider.

Scoateți borcanul zilnic din frigider și stropiți pătrunjelul cu apă. Odată la 2-3 zile va trebui să schimbați apa din borcan. Odată la 4-5 zile va trebui să tăiați cozile cu circa 0,5 cm. Puneți buchețelele înapoi în borcanul cu apă și dați-l în frigider.

Urmați această procedură pe toată durata cât doriți să păstrați pătrunjelul în frigider.

Dacă vreți ca pătrunjelul să reziste și mai mult timp, va trebui să îl păstrați în congelator.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte trucuri similare:

Cum să păstrezi mai mult timp alimentele şi mâncarea gătită
Cum să păstrezi usturoiul nealterat până la anul
Cum să congelezi ouăle proaspete pentru iarnă
Maioneza rezistă în frigider câteva luni cu acest ingredient secret 
Maioneza rezistă în frigider câteva luni cu acest ingredient secret 

Surse articol:

1. Il Rifugio Perfetto, Cum se păstrează pătrunjelul mai mult de o lună: https://www.youtube.com/watch?v=VkmkmT_JcUc&ab_channel=IlRifugioPerfetto
2. Secrets in the Oven, How to keep parsley fresh for 1 month in the fridge: https://www.youtube.com/watch?v=xsrZJj4sn9s&ab_channel=SecretsInTheOven

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.