Nu aruncați cojile de fistic! Folositi-le la prăjituri – 2 trucuri ingenioase

Fisticul este atât de scump, încât mulți dintre noi nu ne permitem să-l consumăm decât ocazional.

Cojile trag greu la cântar. Păcat că nu sunt comestibile.

Nu aruncati cojile de fistic! Folositi-le la prajituri – 2 trucuri ingenioase

Nu aruncati cojile de fistic! Folositi-le la prajituri – 2 trucuri ingenioase

Există totuși o modalitate prin care le putem exploata în bucătărie.

Data viitoare când cumpărați fistic, nu vă grăbiți să aruncați cojile la gunoi.

Rezervați-le și transformați-le în esență pentru deserturi și prăjituri.

Nu aruncați cojile de fistic!

Fisticul este atât de costisitor, încât nu merită să aruncați nimic, nici măcar cojile.

Puțini cunosc acest truc de bucătărie.

Sunt două rețete pe care le puteți încerca.

Citește și – Zdrobiți cojile de ouă și puneți-le în suc de lămâie – alternativă naturală la calciul din farmacii

Cojile pot fi lăsate la macerat în alcool sau în zahăr.

La final veți obține fie un zahăr cu aromă de fistic, fie o esență sau un extract de fistic.

Rețeta 1

Desfaceți boabele de fistic și colectați cojile. Acestea nu trebuie să aibă deloc sare.

Umpleți un borcănel pe un sfert cu coji de fistic.

Turnați peste ele rom, vodcă sau alt alcool tare.

Umpleți borcanul cu alcool.

Puneți capacul. Înfiletați-l strâns și lăsați cojile la macerat timp de 2 zile.

În acest interval, alcoolul va prelua aroma lor. Agitați conținutul borcanului de câteva ori pe zi.

Citește și – Transformați cojile de ceapă și usturoi într-o pudră aromată pentru mâncăruri

Va rezulta un extract cu gust de fistic pe care îl puteți folosi la aromatizarea de prăjituri, creme, deserturi, produse de patiserie.

Urmând a doua rețetă veți obține un zahăr cu gust de fistic.

Rețeta 2

Într-un borcan, puneți un strat de zahăr (4 linguri). Adăugați apoi câteva coji de fistic.

Acoperți-le cu un alt strat de zahăr.

Continuați să alternați cele două straturi până aproape umpleți borcanul.

Puneți capacul și agitați bine conținutul.

Lăsați cojile să stea în zahăr peste noapte.

Dacă aroma de fistic nu s-a îmbibat încă în zahăr, mai lăsați cojile câteva zile.

De altfel, le puteți lăsa permanent în zahăr. Sunt uscate și nu au risc de râncezire sau alterare. Sunt atât de tari, încât pot dura ani de zile până se descompun complet.

Citește și – Nu aruncați cojile de rodie! Sunt o comoară în casă

La nevoie, scoateți câte 1-2 lingurițe de zahăr și folosiți-l la rețetele cărora vreți să le dați gust de fistic.

Cum se desfac boabele de fistic încuiate

Dacă în punga cu fistic aveți câteva boabe care nu s-au desfăcut complet, urmați instrucțiunile din videoclipul de mai jos.

Veți învăța un truc care vă va ușura enorm efortul de a le desface pe cele încăpățânate.

Sursă articol: Într-o zi o rețetă, Nu aruncați cojile de fistic, bunica le-a folosit pentru prăjituri: https://www.youtube.com/watch?v=IzKUhN8ilOQ&ab_channel=UnjourUnerecette

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.