Ce se întâmplă dacă fierbi un borcan cu iaurt

Multe rețete de pe internet par trucate, sau prea incredibile ca să fie adevărate.

Unele sunt realmente reușite. Precum rețeta de brânză prezentată mai jos.

Pune un borcan cu iaurt la fiert si vezi ce se intampla

Pune un borcan cu iaurt la fiert si vezi ce se intampla: Dvortygirl/whinger

Este, probabil, cea mai simplă metodă de a face brânză de vaci în casă.

Sunt persoane care au încercat rețeta și au lăsat comentarii.

Cineva a scris că metoda funcționează cu adevărat.

Cu siguranță vă va plăcea această rețetă și o veți folosi ori de câte ori vreți să mâncați brânză proaspătă. Fără aditivi, fără conservanți, fără E-uri.

Asigurați-vă că iaurtul pe care îl folosiți este natural.

Citește și – Cum să faci cremă de brânză din lapte sau kefir – rețetă turcească

Cum să faci brânză din iaurt fiert – rețetă

Ingrediente

  • 1 litru de iaurt (2-3%)
  • 2 borcane de sticlă

Metodă de lucru

Luați un prosop de bucătărie de bumbac.

Împăturiți-l și puneți-l într-o cratiță. Prosopul trebuie să acopere fundul oalei.

Așezați în cratiță două borcane de sticlă, care să nu se atingă unul de altul. Asigurați-vă că există un spațiu între ele.

Turnați iaurtul în cele două borcane.

Acestea se vor umple pe jumătate.

Înfiletați capacele.

Turnați apă caldă în cratiță, puțin peste nivelul iaurtului din borcane.

Așezați cratița pe foc. Dați drumul la aragaz.

Când începe să fiarbă apa, dați focul la mic.

Fierbeți iaurtul 20 de minute.

Stingeți focul și lăsați borcanele să se răcorească puțin.

Scoateți-le din apă și puneți-le pe un tocător de lemn.

Veți vedea că iaurtul, care inițial era lichid, s-a închegat și s-a transformat în brânză.

Așezați o sită peste o cratiță. Acoperiți sita cu un tifon împăturită în 2-3 straturi.

Turnați iaurtul și lăsați-l să se scurgă.

Luați tifonul de capete, strângeți-le la mijloc și presați-l pentru a elimina zerul.

Dacă vreți ca brânza să fie scursă bine, lăsați tifonul cu brânza în sită încă 10 minute. Așezați ceva greu peste el.

Cu cât mai mult lăsați brânza la scurs, cu atât mai tare și uscată va fi.

Zerul poate fi consumat sau folosit la alte rețete. Nu-l aruncați.

Citește și – Cheesecake (tort cu brânză) fără zahăr – desert sănătos, fără aluat

Vezi video:

Cum să faci cremă de brânză 

Dacă vreți să faceți cremă de brânză tartinabilă, tăiați mărunt 2 căței de usturoi.

Tocați 2 cepe verzi.

Scoateți brânza din tifon și puneți jumătate într-un bol. Adăugați usturoiul tocat și puțină sare. Se poate pune și oregano sau condimente italienești.

În cealaltă jumătate, adăugați ceapa verde și puțină sare și eventual boia de ardei sau fulgi de ardei.

Amestecați fiecare tip de brânză cu dosul unei linguri, până se omogenizează.

Trebuie să obțineți o cremă fină.

Branza din iaurt

Branza din iaurt: whinger

Citește și – Ruladă cu morcov și umplutură de de brânză

Se poate pune și câte 1 lingură de ulei în fiecare din cele două compoziții de brânză.

Se transferă în caserole cu capac și se păstrează în frigider.

Rezistă la rece câteva zile.

Preparați doar cât consumați, nu mai mult.

Se întinde pe pâine și se servește ca atare.

Puteți folosi orice fel de mirodenii sau condimente doriți.

Rețetă preluată din: Uradi Sama-Ideje za kreativce: Pour and cook yogurt in a jar and make wonderful cheese: https://www.youtube.com/watch?v=NlafVAUR2DE&ab_channel=UradiSama-Idejezakreativce

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.