„Delikat” natural făcut în casă – amestec de legume pentru iarnă

Femeile care gătesc în casă au nevoie la orice mâncare de condimente și mirodenii.

Acestea sunt micile secrete care dau preparatelor o savoare aparte.

Delikat natural pentru iarna

Delikat natural pentru iarna

În ceea ce privește ciorbele și supele, cel mai important este zarzavatul.

Zarzavat natural pentru iarnă

Este mult mai convenabil să îți faci propriul zarzavat în casă decât să cumperi amestecuri de legume uscate din comerț.

Delikat, Vegeta, Secretul Gustului – toate aceste produse conțin chimicale pe care nu dorim să le adăugăm în mâncărurile făcute de noi.

În plus, au o cantitate mare de sare. În realitate, conțin un procent foarte mic de legume propriu-zis.

Zarzavatul făcut în casă este 100% natural și veritabil. Legumele sunt din sezon, proaspete și gustoase.

Citește șiAmestec de legume pentru ciorbe

Aveți libertate maximă să combinați legumele după gust și posibilități.

Dacă nu știți cum se face vegeta de casă sau zarzavatul, ghidați-vă după rețeta de mai jos, prezentată pe canalul „Mâncare cu savoare”.

Delikat natural – amestec de legume pentru iarnă

Ingrediente

  • ½ kg morcov
  • ½ kg păstârnac
  • ½ kg ardei gras roșu
  • ½ kg ardei gras galben
  • 1 țelină cu frunze
  • 2 tulpini de praz
  • 3 legături de pătrunjel
  • 1 căpățână de usturoi
  • 7-8 cuișoare
  • 1 linguriță de rozmarin
  • 1 linguriță de piper măcinat
  • 2 linguri de sare
  • opțional: 1 linguriță de turmeric

Mod de preparare

Curățați și spălați toate legumele.

Tăiați-le bucăți mici și dați-le prin robotul de bucătărie cu lama S.

Dacă nu aveți un robot sau un blender, puteți trece legumele prin mașina de tocat.

Rădăcinoasele pot fi de asemenea date prin răzătoarea cu găuri mari.

Pătrunjelul și frunzele de țelină se spală și se toacă mărunt.

Toate legumele trebuie să fie mărunțite bine.

Puneți toate ingredientele într-un lighean mare. Adăugați sarea, piperul și celelalte condimente.

Amestecați cu o lingură de lemn sau cu mâna acoperită de o mănușă.

Amestecul de legume pentru iarnă este gata.

Citește șiVegeta de casă la borcan, fără chimicale

Două metode de conservare

Sarea are rol de conservant. La fel și rozmarinul. Însă la cantitățile folosite mai sus, este nevoie să sterilizați zarzavatul.

Transferați amestecul de legume în borcanele sterilizate în prealabil.

Puteți folosi borcane de 400 de grame sau mai mari. Sau chiar sticle de sticlă ori de plastic.

Înfiletați strâns capacele (sterilizate și ele înainte).

Așezați-le într-o cratiță încăpătoare, în care ați așernut un prosop.

Umpleți cratița cu apă, până la gura borcanelor.

Fierbeți borcanele pe aragaz. Când apa începe să fiarbă, cronometrați o oră.

Opriți focul și acoperiți cratița cu un prosop gros.

Lăsați borcanele să se răcească până a doua zi.

Dacă vreți să săriți peste etapa de fierbere, adăugați mai multă sare în amestecul de legume. Raportul este de 1 parte sare la 8 părți zarzavat.

Zarzavatul obținut rezistă fără probleme un an sau chiar doi.

Poate fi folosit la orice fel de mâncare.

Borcanul odată deschis trebuie păstrat în frigider.

Surse articol: Mâncare cu Savoare, Nu vei mai cumpăra niciodată Delikat sau Secretul Gustului: https://www.youtube.com/watch?v=BEUyQ45ZkYs&ab_channel=Mancarecusavoare

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.