Nectar de caise pentru iarnă (din care să faci suc proaspăt tot anul)

Dacă vă plac caisele și vreți să vă bucurați de ele și în afara sezonului, faceți nectar!

Este o metodă de conservare mult mai bună, deoarece se folosește considerabil mai puțin zahăr.

Nectar de caise pentru iarna

Nectar de caise pentru iarna: Stockking – www.freepik.com / gleb_guralnyk

Din nectarul de caise preparat după această rețetă puteți face suc toată iarna! Este foarte concentrat și gros.

Sucul de piersici va fi 100% natural și sănătos, fără E-uri sau îndulcitori nocivi.

Îl pot bea în siguranță și copiii! Merită să încercați această rețetă acum cât caisele sunt în sezon. Acest nectar delicios rezistă un an fără probleme.

Este un sirop valoros pentru perioada rece.

Puteți face nectar și din piersici, după aceeași metodă.

Nectar de caise pentru iarnă – rețetă

Ingrediente

  • 2 kg de caise coapte bine
  • 330 ml de apă
  • 180 g de zahăr tos (sau fructoză)

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi borcanele, întrucât nectarul se face foarte repede.

Spălați-le și uscați-le bine. La fel și capacele – acestea trebuie să fie noi, nu uzate.

În loc de borcane se pot folosi sticle de sticlă, de jumătate.

Nu este indicat să utilizați recipiente mari, deoarece nectarul este concentrat. Din câteva linguri puteți obține o sticlă mare de suc diluat.

Borcanele de 200-300 ml sunt cele mai potrivite pentru această rețetă.

Spălați bine fructele. Dacă au porțiuni alterate, înlăturați-le.

Tăiați-le cu un cuțit și scoateți sâmburii.

Caise

Caise: 8photo

Puneți jumătățile de caise într-o cratiță încăpătoare.

Adăugați peste ele 130 ml de apă. Puneți capacul pe oală și așezați-o pe aragaz, la foc mare.

Când au început să clocotească, dați focul la mic. Amestecați cu o lingură de lemn.

Fierbeți caisele la temperatură mică, până se înmoaie. Amestecați des.

Când caisele s-au fiert bine, trageți cratița de pe foc. Răsturnați amestecul într-un bol mare. Introduceți blenderul manual (vertical) și pasați caisele.

Trebuie să obțineți un piure fin de tot, fără bucăți mari.

Adăugați restul de apă (200 ml) și mixați din nou, pentru omogenizare.

Transferați piureul de caise înapoi în cratiță. Așezați-o pe foc. Amestecați des, ca să nu stropiți aragazul și faianța.

Când începe să clocotească, adăugați zahărul. Amestecați și lăsați nectarul la foc potrivit încă 2 minute.

Gustați de dulce și dacă mai trebuie, mai adăugați zahăr. Depinde cât de coapte sunt caisele sau cât de multă dulceață.

Sunt unele soiuri mai dulci și mai parfumate, iar altele mai acrișoare.

Ajustați cantitatea de zahăr după gust. În orice caz, nu folosiți mai puțin de 200 g de zahăr.

Turnați nectarul de caise fierbinte în borcane sau în sticle, pentru a se steriliza.

Înfiletați capacele cât mai strâns.

Răsturnați recipientele cu gura în jos și acoperiți-le cu o pătură. Lăsați-le să se răcească la temperatura camerei până a doua zi.

În ziua următoare puteți da borcanele în cămară sau în alt loc răcoros și întunecos.

Sugestii de servire

Nectarul de caise obținut după această rețetă este concentrat și nu poate fi consumat ca atare.

Autoarea rețetei recomandă diluarea lui cu apă. Veți obține un suc delicios!

Puteți folosi apă plată sau apă minerală.

Vărsați conținutul unui borcan (300 ml) într-o sticlă de un litru. Completați cu apă până sus. Puneți capacul și agitați sticla.

Sau puteți folosi o carafă.

Suc de caise natural

Suc de caise natural: 8photo

Sucul de caise este gata! Este potrivit de dulce, dens și aromat!

Ajustați cantitatea de apă după gust.

Sursă articol: EBRULİ MUTFAĞIM11 LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ, Cu această metodă sucul de caise rămâne intact un an: https://www.youtube.com/watch?v=YlrLzXfwPrY&ab_channel=EBRUL%C4%B0MUTFA%C4%9EIM11LEZZETL%C4%B0YEMEKTAR%C4%B0FLER%C4%B0

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Negrut Nastasa

    Oare nu s- ar putea face cu miere în loc de zahar?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.