Cremă stabilă pentru prăjituri și torturi, fără ouă
Această cremă stabilă pentru prăjituri nu conține ouă, nici gelatină, nici smântână sau frișcă.
Este catifelată, pufoasă și aromată. Conține în mare parte lapte și fructe.
Are o stabilitate excelentă și poate fi folosită atât ca umplutură pentru deserturi, cât și pentru decorarea acestora.
Cremă stabilă pentru prăjituri – rețetă
Ingrediente
- 350 ml de lapte
- 250 g de unt
- 150 g de piure de mere (mere fierte, scurse de zeamă și pasate)
- 100 g de zahăr
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- 40 g de amidon de porumb
- 1 vârf de cuțit de sare
Mod de preparare
Amestecați piureul de mere cu zahărul simplu și zahărul vanilat, până când granulele se dizolvă complet. Folosiți un tel pentru aceasta.
Adăugați apoi amidonul și amestecați până la deplina incorporare. Nu trebuie să mai existe cocoloașe sau bulgări de amidon în acest amestec.
Puneți laptele într-un ibric, pe foc. Când acesta începe să clocotească, se ia de pe foc.
Adăugați treptat compoziția de amidon și piureul de mere și amestecați cu telul.
Citește și – Cremă de piersici cu pepene galben – fără zahăr, fără calorii
Puneți din nou ibricul pe foc și amestecați continuu. Când începe să clocotească, se ia vasul de pe aragaz. Crema nu trebuie să fiarbă.
Veți obține o budincă moale. Turnați-o într-o farfurie. Acoperiți-o cu folie de plastic și lăsați-o să se răcească până atinge temperatura camerei. Nu este indicat să o răciți la frigider.
Între timp, tăiați untul cubulețe și bateți-l cu mixerul timp de 3 minute, până devine spumos și stabil. Untul trebuie să fie moale când îl bateți (scoateți-l din frigider cu o zi înainte).
Adăugați câte 3 linguri de cremă în spuma de unt și mixați cu mixerul. Procedați astfel până când incorporați toată crema în unt.
Incorporați apoi în trei tranșe crema de lapte și mere în amestecul de unt, amestecând ușor cu mixerul.
Veți obține o cremă albă pufoasă, aerată, cu un gust delicat de dulce. Se poate folosi imediat, deoarece are o consistență foarte bună și nu curge.
O puteți folosi la umplerea și ornarea eclerelor, savarinelor, a blaturilor, a fursecurilor, brioșelor, amandinelor, torturilor și a altor deserturi de casă.
Citește și – Cremă de ciocolată recomandată de un nutriționist pediatru – bogată în proteine și minerale
Sugestii
În locul piureului de mere se pot folosi piureuri din alte fructe cremoase, precum piersici, prune, mango, etc.
Dacă doriți o cremă vegetală pentru deserturi de post, înlocuiți laptele de vacă cu un lapte vegetal (migdale, orez, soia) și untul cu margarină.
Crema obținută va fi la fel de reușită.
Citește și – Cremă tartinabilă de ciocolată – alternativa sănătoasă la Nutella
Sursă articol: Торты и Кулинария Cakes & Cooking, Cremă stabilă de mere! Fără ouă sau frișcă: https://www.youtube.com/watch?v=raw0U8oHwmE