Cremă stabilă pentru prăjituri și torturi, fără ouă

Această cremă stabilă pentru prăjituri nu conține ouă, nici gelatină, nici smântână sau frișcă.

Este catifelată, pufoasă și aromată. Conține în mare parte lapte și fructe.

Crema stabila pentru prajituri si torturi, fara oua

Crema stabila pentru prajituri si torturi, fara oua

Are o stabilitate excelentă și poate fi folosită atât ca umplutură pentru deserturi, cât și pentru decorarea acestora.

Cremă stabilă pentru prăjituri – rețetă

Ingrediente

  • 350 ml de lapte
  • 250 g de unt
  • 150 g de piure de mere (mere fierte, scurse de zeamă și pasate)
  • 100 g de zahăr
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 40 g de amidon de porumb
  • 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Amestecați piureul de mere cu zahărul simplu și zahărul vanilat, până când granulele se dizolvă complet. Folosiți un tel pentru aceasta.

Adăugați apoi amidonul și amestecați până la deplina incorporare. Nu trebuie să mai existe cocoloașe sau bulgări de amidon în acest amestec.

Puneți laptele într-un ibric, pe foc. Când acesta începe să clocotească, se ia de pe foc.

Adăugați treptat compoziția de amidon și piureul de mere și amestecați cu telul.

Citește și – Cremă de piersici cu pepene galben – fără zahăr, fără calorii

Puneți din nou ibricul pe foc și amestecați continuu. Când începe să clocotească, se ia vasul de pe aragaz. Crema nu trebuie să fiarbă.

Veți obține o budincă moale. Turnați-o într-o farfurie. Acoperiți-o cu folie de plastic și lăsați-o să se răcească până atinge temperatura camerei. Nu este indicat să o răciți la frigider.

Între timp, tăiați untul cubulețe și bateți-l cu mixerul timp de 3 minute, până devine spumos și stabil. Untul trebuie să fie moale când îl bateți (scoateți-l din frigider cu o zi înainte).

Adăugați câte 3 linguri de cremă în spuma de unt și mixați cu mixerul. Procedați astfel până când incorporați toată crema în unt.

Incorporați apoi în trei tranșe crema de lapte și mere în amestecul de unt, amestecând ușor cu mixerul.

Veți obține o cremă albă pufoasă, aerată, cu un gust delicat de dulce. Se poate folosi imediat, deoarece are o consistență foarte bună și nu curge.

O puteți folosi la umplerea și ornarea eclerelor, savarinelor, a blaturilor, a fursecurilor, brioșelor, amandinelor, torturilor și a altor deserturi de casă.

Citește și – Cremă de ciocolată recomandată de un nutriționist pediatru – bogată în proteine și minerale 

Sugestii

În locul piureului de mere se pot folosi piureuri din alte fructe cremoase, precum piersici, prune, mango, etc.

Dacă doriți o cremă vegetală pentru deserturi de post, înlocuiți laptele de vacă cu un lapte vegetal (migdale, orez, soia) și untul cu margarină.

Crema obținută va fi la fel de reușită.

Citește și – Cremă tartinabilă de ciocolată – alternativa sănătoasă la Nutella

Sursă articol: Торты и Кулинария Cakes & Cooking, Cremă stabilă de mere! Fără ouă sau frișcă: https://www.youtube.com/watch?v=raw0U8oHwmE

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.