Cum să obții două fileuri fără spini dintr-un păstrăv

Păstrăvul este unul din cele mai gustoase tipuri de pește. Dulce și fraged, este plăcut chiar și de copii.

Un inconvenient este însă prezența spinilor. Există o metodă prin care putem extrage doar porțiunile macre ale păstrăvului.

Cum sa obtii doua fileuri de pastrav, fara spini

Cum sa obtii doua fileuri de pastrav, fara spini: Stockking-freepik.com

Dintr-un pește se pot obține două fileuri. Secretul stă într-o secționare corectă.

Apoi, fie că le prăjim, fie că le coacem în cuptor, sunt absolut delicioase și ușor de consumat.

Cum să obții două fileuri de păstrăv, fără spini

Pentru a obține două fileuri generoase, folosiți un păstrăv mai mare.

Iată cum poți trebuie să procedați:

Curățați peștele de solzi și de intestine. Spre deosebire de alte tipuri de pește, păstrăvul are niște solzi mărunți, greu de îndepărtat.

O ustensilă mai potrivă ar putea fi în acest caz buretele de sârmă decât lama cuțitului.

Tăiați capul, coada și aripioarele. Spălați bine trunchiul și puneți-le pe tocătorul de lemn.

Luați un cuțit lung, cu lama subțire. Introduceți lama pe sub coastele dintr-o parte a peștelui și desprindeți-le ușor.

Introduceți apoi degetul mare sub oase și trageți ușor pentru a le desface de carne.

Procedați la fel și cu cealaltă parte a peștelui, întâi cu cuțitul, apoi cu degetele.

Acum că ați eliminat tot scheletul, peștele arată ca un fluture. Tăiați-l în mijloc și veți obține două fileuri. Le puteți lăsa așa, sau le puteți porționa din nou în două, pentru porții mai mici.

Citește și – Pește la cuptor în sos de smântână

Păstrăvul este deosebit de bun prăjit în tigaie. Dați fileurile prin făină amestecată cu puțină sare și condimente.

Rumeniți-le apoi în puțin ulei încins pe ambele părți.

Păstrăvul prăjit poate fi servit cu mămăliguță și un sos de usturoi sau iaurt/smântână. Are un gust mai dulce dacă îl mâncați cu pâine.

Ce beneficii are păstrăvul?

Păstrăvul ne oferă cantități bune de proteine, vitamina D și vitamine din grupul B. Are toți aminoacizii esențiali.

Potrivit „Nutrition and You”, 100 de grame de păstrăv crud furnizează:

  • 39% din din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina D
  • 37% din DZR de proteine
  • 35% din DZR de fosfor
  • 25% din DZR de vitamina B2
  • 33% din DZR de grăsimi
  • 29% din DZR de vitamina B1
  • 28% din DZR de vitamina B3
  • 25% din DZR de vitamina B2
  • 19% din DZR de fier
  • 15% din DZR de vitamina B6
  • 7,6% din DZR de potasiu
  • 6% din DZR de zinc
  • 5,5% din DZR de magneziu

Este un pește sărac în calorii, spre deosebire de somon.

Consumul de pește în general este asociat cu o sănătate cardiovasculară mai bună.

Citește și – Pește la cratiță cu sos de roșii – rețetă mănăstirească

Surse articol:

1. LaLena, File de păstrăv la tigaie: https://www.lalena.ro/reteta/1369/File-de-pastrav-la-tigaie/
2. Nutrition and You, Trout fish nutrition facts: https://www.nutrition-and-you.com/trout-fish.html

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.