Cum să faceți vasele arse ca noi, cu un singur ingredient!

Pentru femeile care gătesc în fiecare zi, menținerea vaselor curate este o adevărată provocare. Oricât de mult s-ar strădui cineva să le spele după fiecare utilizare, în timp ele se ard și se înnegresc.

Curățarea vaselor arse este dificilă, mai ales atunci când stratul de negreață este foarte gros.

Cum sa faci vasele arse ca noi, cu un singur ingredient

Cum sa faci vasele arse ca noi, cu un singur ingredient: Arthur Hidden – www.freepik.com

Există însă o metodă eficientă pe care o puteți încerca. Este foarte simplă și nu vă costă aproape nimic. Aveți nevoie doar de un singur ingredient. Și acesta 100% natural!

Cum să cureți vasele arse – rețetă

Ustensile necesare

  • pudră de muștar (boabe de muștar măcinate)
  • apă
  • 1 burete de sârmă

Metodă de operare

Pudra de muștar se obține în casă prin măcinarea boabelor de muștar. Puteți folosi în acest scop râșnița electrică de cafea.

Dacă aveți de curățat un ibric foarte ars, luați o cratiță mare. Umpleți-o pe jumătate cu apă și puneți-o pe foc. Adăugați câteva linguri de pulbere de muștar.

Când începe să clocotească, introduceți ibricul murdar în cratiță și lăsați-l să fiarbă preț de jumătate de oră. Dați focul la mic.

Citește și – Ibrice, tigăi și cratițe arse? Încearcă această soluție eficientă!

Dacă aveți de curățat o tigaie, puteți desface coada cu o șurubelniță, astfel încât să încapă în cratița cu apă și pudră de muștar.

Ideea este să fierbeți vasul murdar în apă și pulbere de muștar.

Completați cu apă fierbinte pe măsură ce apa scade. După ce au trecut cele 30 de minute, scoateți vasul din cratiță și frecați-l pe toată suprafața arsă cu un burete de sârmă.

Dacă arsura nu iese, mai fierbeți vasul încă 30 de minute în apă cu muștar, apoi reluați frecarea cu buretele de sârmă.

Această metodă ar trebui să vă ajute să înlăturați straturile groase de grăsime și arsură de pe tigăi, ibrice și oalele de gătit.

Negreața se va curăța complet și vasele își vor recăpăta aspectul nou de la început.

Se poate încerca de asemenea și cu bicarbonat de sodiu în locul pudrei de muștar.

Citește și – Cu ce se curăță argintul înnegrit (oxidat)

Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, O metodă neașteptată pentru curățarea vaselor de arsuri și grăsime: https://retete-usoare.eu/o-metoda-neasteptata-pentru-curatarea-vaselor-de-arsuri-si-grasime/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.