Detergent ieftin din 2 ingrediente naturale – curăță excelent baia și bucătăria!

Acest detergent natural pentru curățat baia și bucătăria poate înlocui detergenții tip cremă din magazine, precum Cif. Curăță foarte bine cada, chiuveta și alte suprafețe cu murdărie întărită sau depuneri.

Dacă aveți săpun de casă sau săpun de rufe natural, aceasta este o ocazie bună să îl valorificați și să creați un detergent universal.

Detergent universal din 2 ingrediente naturale

Detergent universal din 2 ingrediente naturale: Freepik – www.freepik.com

Orice gospodină trebuie să încerce acest detergent, deoarece este natural. Nu are substanțe chimice, dure sau periculoase pentru piele și aparatul respirator.

Un alt avantaj important este prețul. Spre deosebire de soluțiile de curățare din comerț, această soluție este extrem de ieftină.

Săpunul de rufe – dacă îl ai deja în casă – nu te costă practic nimic. Iar bicarbonatul de sodiu are un cost insignifiant. Mai mult ca sigur ai deja un pachet în casă.

Așadar, nu trebuie să cheltui aproape nimic în plus pentru a prepara această soluție de curățat.

Detergent natural abraziv – rețetă

Ingrediente

  • 100 g de săpun de casă
  • 75 g de bicarbonat de sodiu
  • 100-110 ml de apă fierbinte

Metodă de preparare

Puneți apa la fiert.

Săpunul de casă se dă prin răzătoarea cu găuri mari și se pune într-un lighean.

Turnați peste săpun apa clocotită și lăsați-l câteva minute la înmuiat. Introduceți compoziția apoi în robot sau în blender și mixați. Sau puteți folosi un blender manual ori mixerul.

Trebuie să rezulte o compoziție omogenă, spumoasă. Veți vedea că săpunul se va deschide la culoare și ca căpăta un aspect albicios, ca o pastă.

Adăugați apoi bicarbonatul de sodiu și omogenizați cu lingura.

Detergent universal din 2 ingrediente naturale

Detergent universal din 2 ingrediente naturale: Freepik – www.freepik.com

Transferați soluția obținută într-un borcan de sticlă.

Puteți să o împărțiți în două cantități egale, astfel încât să aveți la îndemână un recipient în bucătărie și unul în baie.

Mod de utilizare

Această soluție se folosește la fel ca oricare detergent universal.

Se pune detergentul pe suprafața murdară. Se umezește un burete cu apă și se freacă ușor.

Curăță foarte bine depunerile de grăsime și alte pete.

O puteți folosi inclusiv pentru a curăța arsurile de pe oale, tigăi și alte vase de gătit.

În baie poate fi utilă la curățarea chiuvetei și a căzii.

Datorită texturii sale abrazive ușoare, bicarbonatul ajută la îndepărtarea murdăriei. Înlătură murdăria și grăsimea, dizolvându-le.

Poate fi folosit la curățarea frigiderului, aragazului, cuptorului, blatul de bucătărie, chiuvetei, farfuriilor, covoarelor, coșului de gunoi.

Pe lângă proprietățile sale de curățare excelente, bicarbonatul de sodiu este și un bun dezodorizant.

Nu acoperă, ci neutralizează mirosurile neplăcute, în special cele de murături, de pește stricat sau lapte acru. Înlătură inclusiv mirosul neplăcut de transpirație și halena (se folosește sub formă de spălături).

Surse articol:

1. Barbara Whiting, Why Baking Soda Is Your Best Tool for a Clean Home, The Spruce: https://www.thespruce.com/baking-soda-for-a-clean-home-1814734
2. Rețete Ușoare.eu, Soluție universală de curățat: https://retete-usoare.eu/solutie-universala-de-curatat/
3. Oconto.extension.wisc.edu, Baking Soda — The Everyday Miracle: https://oconto.extension.wisc.edu/files/2011/02/Baking-Soda.pdf

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.