Creșterea bibilicilor pentru carne sau ouă – avantaje și dezavantaje

Dacă ești interesat de creșterea bibilicilor pentru carne sau ouă, află ce avantaje și dezavanataje are acest lucru!

Biblica este o pasăre cu un penaj atractiv, care dau un aer exotic curților noastre. Mai este cunoscută la țară și sub numele de „pichere”.

Pichere sau bibilica de ca sa le cresti in curte

Pichere sau bibilica de ca sa le cresti in curte

De ce e o idee bună să crești bibilici? Ce beneficii îți poate aduce această afacere? Ce probleme pot cauza? Află în rândurile de mai jos.

Ce avantaje aduce creșterea de bibilici

Dacă te bate gândul să crești picheri, află ce beneficii îți pot aduce aceste păsări.

Te înștiințează când apar prădători în curte

Din motivul că vorbesc mult și tare – bibilica poate „funcționa” pe post de santinelă. Veți fi „informați” de îndată că aveți intruși în gospodărie. Inclusiv persoane străine. Prin gălăgia lor țin invadatorii departe. 

Picherele sunt gardieni de încredere. Au grijă inclusiv de găini și de alte animale din curte.

„Curăță” curtea și grădina de insectele dăunătoare

Bibilica este o pasăre folositoare la casa omului deoarece extermină insectele periculoase, de la păduchi, furnici și gândaci, până la căpușe și șerpi.

Alte avantaje

Picherele sunt foarte rezistente și puțin pretențioase în ceea ce privește hrana și mediul. Se împrietenesc repede cu celelalte păsări din curte și pot conviețui fără probleme.

Carnea lor este mai bună decât carnea de găină. Are un conținut mai mic de colesterol. Ouăle sunt însă mai bogate în calorii, dar și în vitaminele D3 și E. Picherele se ouă începând cu luna martie și până în toamnă.

Găinațul lor servește ca îngrășământ natural pentru pământ. De aceea este bine să le lăsați să hoinărească libere prin grădină.

Ce „defecte” are bibilica

Trebuie să precizăm mai întâi că picherea nu este la fel de „cuminte” ca găină. Din cauză că are aripile lungi, zboară la înălțimi mari și se cocoață peste tot, inclusiv în copaci și pe garduri.

Pentru a-i mai reduce elanul și a o putea integra în decorul curții, este important să îi scurtăm aripile.

Pichere

Pichere

Dacă vrei să crești bibilici, trebuie să știi că le place să fie libere și să hoinărească printr-o mulțime de locuri. Inclusiv la vecini.

Asigurați-vă că nu există portițe de scăpare din curte, deoarece riscați ca, odată plecate, să nu se mai întoarcă acasă.

O idee bună este să le faceți adăposturi la înălțime, unde să le puneți apa și mâncarea. Vor fi fericite și nu vor rătăci departe.

Bibilica face gălăgie mare! La fel ca și curca. Dacă vreți liniște în curte, nu aduce aceste păsări pe capul vostru!

Bibilica

Bibilica

O mare problemă este că bibilica nu are foarte bine grijă de puiAcesta este unul din motivele pentru care bunicii noștri dădeau puii de pichere în grija găinilor. Mai precis, puneau puii de pichere sub cloșcă.

Picherea clocește ouăle în circa o lună de zile. Cuiburile lor pot fi găsite în locurile cu verdeață.

Citește și – Nu aruncați cojile de ouă – întăresc oasele, remineralizează dinții, reduc durerile articulare

Surse articol:

1. Plesa Diana, Agroland, 5 motive să crești bibilici: https://www.agroland.ro/5-motive-sa-cresti-bibilici/
2. Agroland, Beneficiile ouălor de bibilică: https://www.agroland.ro/beneficiile-oualor-de-bibilica/
3. Alex Radu, 10 lucruri importante despre bibilici, Agroland: https://www.agroland.ro/10-lucruri-importante-despre-bibilici/
4. Alex Radu, 6 beneficii pentru creșterea bibilicilor, Agroland: https://www.agroland.ro/6-beneficii-pentru-cresterea-bibilicilor/
5. Alex Radu, Carnea de bibilică – beneficii pentru sănătate, Agroland: https://www.agroland.ro/carnea-de-bibilica-beneficii-pentru-sanatate/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.