Dacă îți curge nasul NU înseamnă că ești infectat cu Coronavirus!

Foarte mulți din cei care răcesc zilele acestea se întreabă cu frică dacă nu cumva au Coronavirus. Deși este o afecțiune virală, COVID-19 nu se manifestă fix la fel ca gripa sau răceala obișnuită.

Este foarte important să cunoaștem simptomele exacte. Este singurul lucru care ne poate ajuta să identificăm prezența Coronavirusului în organismul nostru.

Simptome coronavirus

Simptome coronavirus: Freepik – www.freepik.com

Dacă îți curge nasul nu ai Coronavirus

Un medic din Wuhan – orașul din China unde a izbucnit această pandemie, spune că secrețiile nazale nu sunt un semn de infectare, indiferent de culoarea lor.

Cel mai distinctiv semn al infecției cu COVID-19 este tusea uscată. Spre deosebire de răceala obișnuită, noul Coronavirus nu produce rinoree.

Mai degrabă afectează gâtul și plămânii, sub forma unui tip de pneumonie care se poate agrava.

Coronavirus este distrus de temperaturile mari 

Același doctor transmite tuturor o informație prețioasă despre modul în care putem preveni infectarea cu COVID-19.

Dat fiind că acest virus nu rezistă la temperaturi mari, este indicat să bem și să clătim gâtul cu apă fierbinte. Temperaturile de 26-27 de grade Celsius pot distruge orice tip de virus.

De asemenea, expunerea la căldura/lumina soarelui este o altă metodă de prevenire importantă.

Dacă ați umblat prin locuri populate, când ajungeți acasă spălați hainele la mașină. Detergentul de rufe poate distruge virusul. Sau puneți-le să stea la soare.

Dar trebuie să știți că hainele pot fi infectate doar dacă cineva a strănutat sau a tușit pe ele și dvs. ați intrat în contact cu acele particule de salivă de pe haine.

Abțineți-vă să atingeți lucruri atunci când ieșiți în oraș. Folosiți un obiect în locul mâinilor pentru a gestiona anumite lucruri. Sau cotul, care nu poate ajunge la gură sau la nas. Evitați să atingeți barele, balustradele, mânerele direct cu mâna goală.

Spălați-vă pe mâini înainte să mâncați sau să vă atingeți gura, nasul sau ochii.

Cum poți ști dacă ai fost infectat cu Coronavirus

Coronavirus afectează în primă fază gâtul. Infecția debutează cu senzație de uscăciune și durere. După 3-4 zile, virusul ajunge în secrețiile nazale și de acolo în trahee. Există riscul să coboare la plămâni. Într-un astfel de scenariu, în 5-6 zile infecția respiratorie cu COVID-19 poate evolua spre pneumonie.

Pacienții cu pneumonie prezintă febră ridicată și dificultăți respiratorii. Apare de asemenea congestia nazală, dar foarte puternică, încât pacientul are senzația că se îneacă. Acest simptom necesită atenția urgentă a medicului.

Pentru a preveni infectarea plămânilor, este utilă gargara cu apă caldă sau diverse soluții dezinfectante de la farmacie.

Surse:

1. Observator News, Sfatul unui medic din Wuhan în plin focar de Coronavirus: ”Acesta este cel mai simplu mod de a identifica infecţia”: https://observator.news/2020/03/22/sfatul-unui-medic-din-wuhan-in-plin-focar-de-coronavirus-acesta-este-cel-mai-simplu-mod-de-a-identifica-infectia/
2. Observator News, METODA RAED ARAFAT! Cum se protejează de coronavirus: Sfaturile lui împotriva COVID: https://observator.news/2020/03/25/metoda-raed-arafat-cum-se-protejeaza-de-coronavirus-sfaturile-lui-impotriva-covid-cum-tine-incaltamintea-si-hainele/?fbclid=IwAR2YxuW0Fsw3pFbsI1I9Z9IRqzmAjy8yKurOWQQpVDUYf9aJaYb3yW8fak4

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.