Cum transformi un document Word în PDF sau în imagine

Există câteva metode simple prin care poți transforma un document în format Word în PDF sau în imagine (JPG).

De ce ai vrea să convertești un document Word în PDF? Să presupunem că vrei să trimiți CV-ul la o firmă. Nu este indicat să îl trimiți în format Word deoarece nu toate calculatoarele au același tip de Word.

Cum transformi word in pdf sau jpg

Cum transformi word in pdf sau jpg: Rawpixel.com – www.freepik.com

Unele pot avea versiuni mai vechi, altele versiuni mai noi. Iar în momentul în care deschide documentul, informațiile pe care tu le-ai așezat frumos în pagină vor arăta dezordonat.

Acesta este doar unul din motivele pentru care este bine să expediezi documentele în format PDF.

Ce înseamnă PDF

Când lucrezi cu documente PDF ești sigur că toate elementele vizuale rămân la locul lor, nimic nu se modifică. PDF chiar asta înseamnă: „portable document format”, adică un document în format portabil. A fost inventat în anul 1993 de către Adobe Systems.

Acest format este folosit de către cei care schimbă sau distribuie documente între computere diferite și platforme care au sisteme de operare, software-uri sau hardware-uri diferite. Este de asemenea formatul preferat pentru printare.

Cum transformi Word in PDF

Trebuie să știi că Microsoft Word are această funcție de convertire inclusă în programul său. Iată ce trebuie să faci:

» Deschide documentul WORD pe care vrei să îl transformi

» Apasă pe „File” și dă click pe „Export”

» Apasă apoi pe „Create PDF/XCS” din dreapta. Vei vedea că scrie acolo că formatul PDF conservă aranjamentul în pagină, formatarea, fontul și imaginile.

» Se va deschide o fereastră care îți va permite să salvezi documentul Word în format PDF. Alege locul unde vrei să salvezi PDF-ul. De exemplu pe Desktop.

» Apasă pe „Publishing”. Acolo ai 2 opțiuni: să creezi un PDF în format standard pentru print și mediul online, sau un PDF de dimensiune minimă, doar pentru mediul online. Documentul se va salva în format PDF, care se va deschide în câteva secunde.

Documentul PDF pe care l-ai obținut nu mai poate fi modificat, ci doar vizualizat; el va arăta la fel și pe un ecran de laptop, de telefon sau de tabletă

Cum transformi un document Word în imagine

Convertirea unui document Word în poză sau imagine este puțin mai dificilă. Microsoft Word nu are această funcție.

Este mai simplu dacă transformi Word-ul în PDF și apoi în imagine. În acest sens, poți folosi un software online, gratuit:

» Intră pe site-ul „smallpdf.com”. Vei vedea că ai numeroase variante de convertire a unor documente diferite: din Word în PDF și invers, din Power Point în PDF și invers, din imagine JPG în PDF și invers, din Excel în PDF și invers etc.

» Apasă pe căsuța pe care scrie „Word to PDF”. Trebuie să transformi mai întâi documentul Word în PDF, dacă nu îl ai deja în PDF.

» Apasă apoi pe „Choose files”. Ți se va deschide o căsuță pentru a aleg din calculator fișierul pe care vrei să îl transformi

» Apasă pe el și așteaptă să se încarce. Pe ecran va apărea o căsută cu „Uploading”, timp în care se realizează convertirea

» Vei primi apoi un mesaj care îți spune că documentul Word a fost transformat în PDF: „Awesome! Your word file has now successfully been converted into an awesome PDF!” Pentru a-l salva în calculator, apasă pe butonul „Download”

» Intră din nou pe prima pagină a site-ului „smallpdf.com” și alege „PDF to JPG”

» Apasă apoi pe „Choose files”. Ți se va deschide o căsuță pentru a aleg din calculator documentul PDF pe care vrei să îl transformi în poză

» După ce se încarcă, apasă pe „Convert entire pages” și apoi pe „Choose option”

» Procesarea poate dura câteva secunde sau minute, în funcție de cât de mare este documentul

» Când este gata, se va deschide o căsuță și vei putea salva imaginile sub formă de arhivă WinRAR

» Intră pe Desktop sau acolo unde ai salvat WinRar-ul, dă click dreapta și alege „Extract here”. Pozele se vor descărca în calculator, în același loc. Dacă documentul are mai multe pagini, fiecare pagină va fi transformă într-o poză JPG

Dacă ți-a fost de folos articolul nostru, nu uita să îl distribui și prietenilor tăi!

Surse:

1. Ask a Librarian, What does PDF mean and how do I save a file as a PDF? http://nwtc.libanswers.com/faq/212721
2. Professor Adam Morgan, Word 2016 – Convert Word to PDF – How To Create a PDF File From Office – Make Word Into PDF in MS: https://www.youtube.com/watch?v=rhwTsARMNto

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.