Avantajele cursurilor online

Dacă ați ajuns aici și citiți acest articol, înseamnă că doriți să aflați mai multe despre avantajele cursurilor online și despre beneficiile învățării pe Internet. Vă surâde ideea, însă nu aveți multe conștiințe în acest domeniu.

Dacă toată viața ați urmat cursuri clasice, în sălile de clasă, este normal ca la început să fiți reticent, chiar dacă sunteți obișnuit cu tehnologia și o folosiți zilnic în scop educațional.

Cursuri online avantaje

Cursuri online avantaje: Freepik – www.freepik.com

Cursuri online – 5 avantaje

Spre deosebire de cursurile convenționale, studierea online are câteva avantaje pe care vă invităm să le descoperiți:

1. Mai mult timp pentru carieră și hobby-uri

Un prim avantaj al învățării online este programul flexibil. Acesta este un mare atu pentru cei care au deja un serviciu solicitant, dar vor să învețe în paralel un domeniu nou sau să avanseze în cel în care profesează deja.

Dacă optați pentru cursuri online veți avea posibilitatea să vă potriviți orarul cu programul de muncă și cu celelalte activități plăcute de care puteți beneficia în continuare. Cu atât mai multă flexibilitate veți avea dacă optați pentru un mod de învățare asincron.

Tipul de învățare asincron se referă la un curs on-line în care profesorul este înlocuit de un curs rulat pe calculator și care nu este disponibil în timp real. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă logați la o anumită oră pentru a participa la o sesiune live, ci puteți studia și interacționa cu profesorul și cu ceilalți colegi de clasă în propriul ritm, de exemplu printr-o discuție pe forum.

Un sondaj realizat de „The Learning House” a arătat că un procent mare dintre studenții online au raportat îmbunătățiri ale statutului lor la locul de muncă. Mai precis, 44% dintre ei au obținut un job cu normă întreagă (full-time) în termen de 12 luni de la absolvire, iar 45% au raportat o creștere salarială.

Citește și: Sfaturi şi Idei Pentru O Viaţă Minimalistă

Până la terminarea cursurilor online, veți avea deja o experiență mai mare la locul de muncă și veți învăța noi abilități care vă for ajuta să avansați în carieră.

2. Program și mediu flexibil de învățare

Urmarea unui curs online înseamnă din start că puteți studia oriunde, atâta timp cât aveți la îndemână un laptop sau un smartphone.

Așadar, un avantaj important al învățării online este posibilitatea de alegere a mediului de învățare care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre. Poate fi camera în care stați, cafenea de peste drum, sala de lectură, banca dintr-un parc, sala de gimnastică sau chiar pista de jogging. Nici un loc nu vă împiedică să ascultați prelegerea profesorului la căști (sub forma unor fișier audio digital – „podcast”).

Întrucât nu trebuie să fiți prezent într-o sală anume de curs, veți economisi mai mulți bani pe transport și mai mult timp cheltuit în trafic, obținând mai mult timp pentru studiu acasă sau în locul dorit.

3. Costuri și datorii mai mici

Cheltuielile pe care le implică studierea online sunt mai puține decât cele practicate pentru cursurile în viața reală. Veți plăti taxa de școlarizare, anumite cărți necesare și aplicații online, însă nu veți cheltui pe chirie, care poate fi foarte scumpă, nici pe transport.

4. Auto-disciplină și responsabilitate

Studierea online poate necesita mai multe abilități de auto-motivare și de gestionare a timpului, deoarece veți învăța pe cont propriu, fără să aveți pe cineva alături care să vă țină concentrat pe termene-limită.

Acest lucru poate însemna o mai bună disciplinare și organizare a propriilor resurse. Din acest punct de vedere, învățarea online vă va ajuta să deveniți mai responsabil și mai eficient la locul de muncă.

5. Mai multe opțiuni de subiecte de curs

Alegerea domeniului în care veți învăța depinde de aptitudinile personale și de oportunitățile de carieră, însă ea este influențată și de posibilitatea accesării cu ușurință a locației de învățare.

Avantajele cursurilor online sunt mult mai mari în acest sens. Nu trebuie să renunțați la cursurile care vă plac doar pentru că acestea se află în locuri greu accesibile.

Cursurile online vă oferă posibilitatea să vă concentrați pe domeniile care vă interesează și să alegeți dintr-o multitudine de cursuri și programe.

Acestea sunt doar câteva din avantajele învățării/cursurilor online, însă ele sunt cu siguranță mult mai multe, pe care le puteți descoperi singuri aplicând la această formulă.

Surse:

1. Tania Heap, Online Illinois.edu, 5 BENEFITS OF STUDYING ONLINE (VS. FACE-TO-FACE CLASSROOM): http://online.illinois.edu/articles/online-learning/item/2017/06/05/5-benefits-of-studying-online-(vs.-face-to-face-classroom)
2. Online ASE.ro, METODOLOGIE PRIVIND IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE BLENDED LEARNING (BL): http://online.ase.ro/Metodologia_BL.pdf

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.