Cum să reduci expunerea la radiațiile Wi-Fi în 7 pași

Cei mai periculoși dușmani sunt cei pe care nu-i putem vedea și nu le putem simți atacul în mod direct.

Unul din inamicii invizibili ai sănătății noastre este rețeaua Wi-Fi, prin care beneficiem de acces la internet în orice loc ne-am afla.

Radiatiile wi-fi

Wi-Fi înseamnă internet fără fir. Majoritatea tinerilor și a posesorilor de smartphone-uri, laptopuri, computere, tablete și alte dispozitive folosesc modul Wi-Fi pentru a se putea conecta la internet.

Deși cei din telecomunicații spun că internetul fără fir nu are și nici nu poate avea vreun impact asupra sănătății, tot mai multe grupuri de experți sunt îngrijorați de faptul că echipamentele Wi-Fi din case, din școli și din locurile publice generează radiații periculoase, mai ales pentru copii.

Citește și RADIAȚIILE „internetului fără fir” pot produce INFERTILITATE, tulburări CARDIACE, ENDOCRINE și NEUROPSIHIATRICE

Efectele negative ale radiațiilor electromagnetice

23 de studii științifice controlate, realizate pe animale, celule umane și subiecți umani, au arătat că expunerea la Wi-Fi cauzează o serie de repercusiuni grave:

stres oxidativ (care duce la deteriorarea celulelor, țesuturilor și organelor corpului și la dezvoltarea bolilor cronice)

– daune la nivelul spermei și testiculelor

– efecte neuropsihiatrice

– daune la nivel celular și ADN

– modificări la nivel endocrin

Radiațiile electromagnetice îi afectează mai mult pe copii și tineri. Jocurile și videoclipurile de pe Internet duc la creșterea radiațiilor. Ele trebuie descărcate și vizionate direct din calculator sau de pe telefon.

7 mijloace prin care putem reduce efectele Wi-Fi

Deși suntem înconjurați din toate părțile de radiații și o mare parte din expunerea aceasta se face fără consimțământul nostru, involuntar și în mod imperceptibil, există câteva măsuri pe care le putem lua pentru a o reduce.

Stă în puterea noastră să reducem expunerea la radiațiile electromagnetice emise de echipamentele aflate în locuințele noastre. Specialiștii ne sfătuiesc să deconectăm Wi-Fi în orele în care dormim sau atunci când nu utilizăm și nu avem trebuință de internet.

1. Deconectează-te de la Wi-Fi înainte de culcare

Experții au descoperit că radiațiile electromagnetice sunt cel mai periculoase în timpul nopții. Când ne aflăm în stare de somn și de refacere, organismul nu se poate apăra de efectele radiațiilor Wi-Fi.

Semnalul Wi-Fi interacționează cu undele cerebrale în timp ce dormim. De aceea este indicat să deconectăm laptop-ul și telefonul înainte de culcare.

Nu avem nici un motiv să lăsăm telefonul, laptopul sau router-ul Wi-Fi deschise pe timpul nopții dacă nu le folosim.

Închide telefonul complet și folosește un ceas cu alarmă pe post de deșteptător. Dacă nu vrei să îl închizi, trece-l măcar pe modul avion (airplane).

Citește și De ce nu e bine să DORMI cu TELEFONUL MOBIL lângă CAP (experiment)

2. Conectează-te la Wi-Fi doar când îl folosești

Dacă profesia sau activitățile zilnice nu ne permit să renunțăm complet la serviciile de internet fără fir, este extrem de important să folosim Wi-Fi-ul doar în condiții de maximă necesitate.

Simpla deconectare de la Wi-Fi pe durata orelor de somn din timpul nopții ne ajută să reducem cu 33% expunerea zilnică la radiații.

Dacă ești nevoit să lucrezi noaptea la calculator, închide comutatorul Wi-Fi și conectează-te la internet prin modul avion.

3. Renunță complet la Wi-Fi 

În România există rețele de internet prin cablu sau fibră optică. Acestea ne pot feri într-o anumită măsură de expunerea la radiațiile electromagnetice din propria locuință.

Deși vom fi radiați de vecinii care folosesc Wi-Fi și de telefonul mobil atunci când intrăm pe internet, cel puțin putem spune că am făcut ce ne stă în putință pentru a ne proteja sănătatea.

4. Ține telefonul și laptopul pe mod avion

Din cauză că mobilele și laptopurile se află foarte aproape de corpul nostru și emit radiații de frecvență înaltă, experții ne sfătuiesc să le ținem pe modul avion atunci când le utilizăm pe perioade lungi de timp sau când avem copii în preajma noastră.

Citește și Cum ne putem PROTEJA de RADIAȚIILE telefonului MOBIL – sfaturi practice, extrem de importante

5. Deconectează Wi-Fi și datele mobile din mașină

O formă de poluare wireless foarte periculoasă este cea din mașina personală și din mijloacele de transport. Automobilele amplifică radiațiile electromagnetice din cauza cavității lor metalice rezonante.

Aceste radiații pot cauza tumori, daune ADN, boli autoimune, probleme de concepere și avort spontan.

Așadar, evită să folosești rețelele Bluetooth și Wi-Fi în interiorul acestora și să dai telefoane.

6. Evită tehnologiile „inteligente”

Au apărut numeroase dispozitive wireless de tipul „casă inteligentă”, „birou inteligent”, „mașină inteligentă” sau „paturi inteligente”. Oricât de atractive ar fi și oricât de multe facilități ne-ar promite, ne pot costa sănătatea.

7. Evită locurile publice care au servicii Wi-Fi gratuite

Localurile, barurile, restaurantele, hotelurile, pensiunile și cafenelele atrag clienții prin oferirea de Wi-Fi gratuit. Evită aceste locuri, deoarece radiațiile din locurile publice sunt foarte puternice. Cu cât mai multe laptopuri sau mobile se conectează la internet fără fir, cu atât mai mari sunt radiațiile.

Oare ne vom uita în urmă cu tristețe peste 50 sau 100 de ani și ne vom minuna cum s-a putut ca Wi-Fi și telefoanele celulare să fie responsabile pentru cea mai mare criză a sănătății din istoria omenirii?…” (Mark Gibbs în articolul „Wi-Fi ne ucide lent”).

Citește și RADIAȚIILE telefonului mobil, asociate cu TUMORI la inimă – studiu guvernamental recent

Surse:

1. Martin L.Pall, Wi-Fi is an important threat to human health, articol apărut în jurnalul „Environmental Research”, Volumul 164, iulie 2018, pp. 405-416, publicat pe website-ul Science Direct: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0013935118300355
2. Lect. Univ. dr. Andrei Drăgulinescu, WI-Fi (Agresiunea invizibilă) IV, Revista Familia Ortodoxă, Octombrie, Nr. 10, 2019, pp. 18-20

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.