Creatina – Energie Maximă Pentru Culturişti şi Femei Depresive

Creatina este un aminoacid fabricat de propriul nostru corp, în ficat, rinichi și pancreas. Este o substanță naturală regăsită şi în carnea roşie sau peşte. Deşi creatina este cunoscută ca un supliment nutritiv pentru bărbaţi musculoşi, studii recente au arătat că acest aminoacid poate combate şi depresia la femei.

Creatina pentru culturişti

În timpul exerciţiilor fizice de maximă intensitate, creatina se stochează în muşchi şi în creier, de unde corpul o transformă în fosforcreatină – o sursă importantă de energie pentru celule. Din acest motiv, creatina a devenit un supliment pentru culturiştii şi sportivii de performanţă care doresc să câştige mai multă masă musculară, sau doar să îşi îmbunătățească performanţele atletice. Suplimentele cu creatină monohidrată sunt cele mai eficiente forme de administrare pentru culturişti, cu efect maxim în sporirea masei musculare, forţei şi energiei.

Creatina pentru depresie la femei

semne-ca-ai-un-sistem-imunitar-slabit_size1Unul dintre cele mai frecvente simptome de depresie este oboseala mentală. Atunci când suferă de depresie, femeile depăşesc cu greu cele mai uşoare momente ale zilei. Cercetătorii americani spun despre creatină că este suplimentul antidepresiv perfect care poate rezolva cele mai grele misiuni şi activităţi în caz de depresivă şi surmenaj psihic, fără să creeze efecte secundare.

Femeile afectate de tulburări depresive majore – diagnostic cunoscut sub numele de depresie clinică – au avut un răspuns energetic mai bun şi mai prompt după administrarea a câte 5 grame de creatină pe zi. Fosfocreatina sporeşte energia la nivelul creierului, stimulându-l să-şi facă treaba eficient. Suplimentarea cu creatină are un efect pro-energetic.

Alte beneficii ale creatinei:

1. Un  neuroprotector puternic. Creatina stimulează contracția celulelor creierului şi le protejează, prevenind moartea celulelor nervoase, crescând rata de supravieţuire în condiţii de stres acut.

2. Crește activitatea cardiovasculară. Administrarea de suplimente cu creatină are efecte pozitive asupra exercițiului cardiovascular, cu efecte notabile în scăderea colesterolului.

3. Creatina este anti-diabetică. Creatina are o relație ciudată cu glucoză din sânge. Deşi nu crește absorbția de glucoză din celule, creatina mărește exercitarea indusă de glucoza la nivelul unei celule prin asocierea cu exerciţiile fizice. Efectul anti-diabet zaharat se datorează şi capacităţii acestui aminoacid de a normaliza disfuncțiile din metabolismul glucozei scheletice musculare.

4. Îmbunătăţeşte somnul. Creatina furnizează energie pentru fiecare celulă din organism, inclusiv pentru cele de la nivelul creierului. S-a dovedit că privarea de somn duce la o scăderea a nivelului de creatină din corp, ceea ce determină apariţia oboselii mentale.

5. Combate durerile musculare. Conform unui studiu recent realizat la Clinica Cleveland, doar 5 grame de creatină pe zi poate ușura semnificativ durerea de muşchi. Cercetatorii sugerează ca suplimentarea cu creatină poate bloca cele mai grave dureri.

6. Redă fermitatea pielii. Creatina se poate adăuga în crema de faţă pentru stimularea productiei de colagen şi îmbunătăţirea aspectului tenului.

Creatina – Precauţii şi contraindicaţii

Suplimentele cu creatină nu sunt recomandate persoanelor cu afecţiuni renale.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.