Ovidiu Bojor – sfaturi despre DRAGOSTE și o CĂSNICIE reușită

Academicianul Ovidiu Bojor este în măsură să ofere sfaturi prețioase despre dragoste și căsnicie, dat fiind că însăși relația sa de dragoste cu dna Mioara Bojor constituie un adevărat model și inspirație pentru multe cupluri.

În cartea sa – „Aproape totul despre iubire și sex”, fitoterapeutul Ovidiu Bojor oferă informații interesante despre relația dintre corp, emoții și gânduri, despre modul în care se învață dragostea și despre relația sănătoasă dintre iubirea spirituală și cea trupească.

Ovidiu Bojor si sotia

 

Totodată, autorul prezintă rețete, remedii și soluții naturale pentru tratarea disfuncțiilor sexuale (impotență, frigiditate) și a unor afecțiuni genitaleAcesta oferă, spre delectarea cititorilor, și referințe despre spiritualitatea și sensibilitatea umană.

Sexualitatea are ca scop exprimarea dragostei față de persoana iubită și asigurarea continuității vieții, în timp ce iubirea are un scop mult mai înalt, acela de a trezi în suflet idealuri mărețe, precum setea de Dumnezeu.

Toate formele de viață de pe pământ au în ele sensibilitate, fiind de altfel înzestrate cu capacitatea de a oferi mângâiere, bucurie. Florile, păsările, animalele, plantele, toate exprimă iubirea și frumosul prin ființa lor, și ele au fost lăsate de Dumnezeu spre desfătarea omului.

Iubirea este sentimentul care ne definește pe noi ca oameni, pentru că Dumnezeu, Creatorul nostru Însuși este iubire.

Iubirea este cea care ne dă curajul și forța de a deveni mai buni cu fiecare zi, de a oferi totul, de a ne sacrifica sinele, de a ne dedica complet celuilalt – soț sau soție, părinte sau copil, frate sau soră, după cum ne-a arătat Dumnezeu.

Iubirea este o putere miraculoasă, o energie care curge prin toate ființele vii și se manifestă ca o bucurie de a oferi, de a crea, de a naște.

Puterea ei este atât de mare și de nebiruit pentru că ea se află adânc înrădăcinată în ființa noastră, în sângele, în sufletul nostru.

Profesorul Ovidiu Bojor spune că secretul unei căsnicii reușite „stă ascuns în anii de dinainte de căsnicie”. El recomandă tinerilor să nu se grăbească, să petreacă într-o relație frumoasă de prietenie 2-3 ani, ca să apuce să se cunoască bine.

„În anii aceștia de prietenie, se verifică totul și se calmează toate conflictele: diferențele financiare, intelectuale sau spirituale. Noi, înainte să ne căsătorim, ne-am și certat, ne-am și despărțit, până ce am lămurit absolut toate lucrurile între noi”.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids=’8886, 7879, 7886, 7884′ button=’Cumpără aici’]

Căsătoria nu rezolvă asperitățile, ci le scoate mai mult în evidență. Lucrurile nu se rezolvă pe parcurs, cum cred uni. De aceea este bine ca iubirea celor doi să fie cercată, să fie trecută prin foc ca să devină limpede și curată, nu „tulbure și mâloasă”.

Căsnicia trebuie parcursă cu devotament, cu seriozitate, cu înțelegere permanentă față de celălalt.

La 50 de ani de căsnicie, academicianul mărturisea că dragostea dintre el și soția sa este o dragoste „platonică, frumoasă, tandră și înțeleaptă. Este o iubire spiritualizată. La vârsta noastră, e important ca oricând să mergi cu fața spre lumină, spre bucurie, spre Dumnezeu”.

Căsniciile din ziua de azi nu rezistă pentru că focul sau pasiunea dintre cei doi nu are și un suport spiritual, care este credința. Mulți își acuză consorții că s-au schimbat. Or, ei erau la fel de la început, dar focul iubiri i-a orbit și dragostea lor n-a fost adevărată.

„Noi în 52 de ani de căsnicie nu ne-am certat niciodată. Am funcționat numai pe concesie, pe înțelegere reciprocă”.

De la trădare încep să se strice toate, și încrederea și bucuria. Asta se întâmplă pentru că unii sunt instabili, se lasă ușor pradă plăcerii și nu sunt obișnuiți să dăruiască, ci sunt doar consumatori.

Omul va căuta întotdeauna ceva care să îl împlinească, ceva profund care să-i acopere golul din suflet.

„Sexualitatea nu e totul. Ca dovadă că atunci când înaintezi în vârstă și ea se stinge, rămâne căldura acumulată a dragostei din toți anii de dinainte, e ca un cont în care ai făcut economii.

Rămân tandrețea, atingerile, mângâierile, luatul în brațe și vibrația aceea profundă a unei iubire care va rezista și în moarte. Pentru că două suflete care se iubesc se vor iubi la fel și dincolo. Viața adevărată nu e aici. Viața adevărată începe de-abia după moarte. Iar eu sunt convins că și acolo voi fi cu Mioara de mână”.

Sursă: Formula As, Despre dragoste cu Ovidiu Bojor

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.