Cum desfunzi CHIUVETA înfundată cu OȚET și BICARBONAT, 2 ingrediente-minune la casa omului

O chiuvetă care se scurge greu este o problemă care trebuie rezolvată de obicei cât mai repede cu putință. Soluțiile din comerț sunt costisitoare și pline de substanțe dure, toxice.

O soluție mult la îndemână, deopotrivă eficientă, economică și ecologică este oțetul și bicarbonatul. Cel mai indicat este oțetul alb.

Chiuveta din bucătărie se înfundă de cele mai multe ori cu resturi alimentare care trebuie aruncate de fapt la coșul de gunoi.

Cei mai mulți dintre noi facem greșeala că turnăm uleiul prăjit și alte grăsimi în chiuvetă. Acesta se lipește de pereții țevilor, iar depunerile create blochează și mai mult scurgerea.

Chiuveta din baie, la rândul ei, se înfundă de regulă din cauza părului. Este indicat să curățăm țevile o dată pe săptămână, pentru a elimina toate deșeurile adunate în timp.

Rețetele pe care vi le prezentăm mai jos ajută nu doar la curățarea țevilor de scurgere, ci și la dezinfectarea lor. Mai mult, soluțiile recomandate au efecte deozdorizante, prin care înlătură mirosul neplăcut.

______________________________________________________________________________________________________

Oțet + bicarbonat 

Ingrediente

• 110 g de bicarbonat de sodiu
• 125 ml de oțet
• 2 litri de apă

Preparare

Începeți operațiunea de curățare turnând bicarbonatul de sodiu în scurgător. Turnați apoi oțetul și lăsați să acționeze 15 minute.

Între timp, puneți apa la fiert. După 15 minute, turnați apa clocotită în scurgere.

Faceți acest lucru lunar, pentru a păstra chiuveta curată. Este de asemenea indicat să folosiți o sită de scurgere pentru a opri cât mai mult din resturile care ajung în chiuvetă.

______________________________________________________________________________________________________

Sare + bicarbonat

O altă variantă ar fi să folosiți sare grunjoasă și bicarbonat.

• 150 g de sare
• 220 g de bicarbonat de sodiu
• 1 litru de apă clocotită

Turnați mai întâi sarea, apoi bicarbonatul. După câteva ore (preferabil o noapte întreabă), turnați apa clocotită pentru a înlătura sedimentele.

______________________________________________________________________________________________________

Bicarbonat simplu

Cea mai simplă metodă este să folosiți doar bicarbonat. Faceți-vă un obicei din a curăța chiuvetele din casă cu acest ingredient excepțional.

Turnați 3 linguri de bicarbonat pe scurgere. Lăsați-l câteva minute să acționeze, apoi dați drumul la apă caldă de la robinet și lăsați-o să curgă câteva minute.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Shea Zykowski, Salt, Lemons, Vinegar and Baking Soda, pp. 120, 35, 182

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.