Ciocolată de Casă – rețeta originală

Ne amintim cu încântare mare de batonul de ciocolată pregătit în casă pe vremea bunicilor. Toată lumea iubeşte ciocolata şi ar mânca fără oprire. Dar de vreme ce ciocolata din comerţ este pline de cofeină şi alţi îndulcitori neprietenoşi cu organismul nostru, vă propunem ciocolata de casă originală, un desert apetisant pe care cu greu îl veţi putea împărţi şi cu alţii!

Ciocolata de Casă – Amintiri din Copilărie

Ciocolată de Casă Rețetă

Era o vreme când ciocolata „de casă” – că aşa se numea atunci, era comercializată în puţinele cofetării din oraş. Avea formă dreptunghiulară sau cubulară, era moale la atingere şi încă şi mai delicioasă la gust! Nu era atât de fină ca cea vândută acum în supermaketuri, ci era zdravănă, consistentă şi totalmente îndulcitoare. Se mai fabrică şi acum un soi de baton de ciocolată, însă gustul s-a cam pierdut pe drum.

Ciocolată de Casă:  rețetă

Ingrediente

• 150 ml apă
• 150 g unt (cât mai gras)
• 500 g lapte praf
• 450 g zahăr
• 50 g cacao închisă la culoare
• 1 plic zahăr vanilat sau altă aromă preferată

Preparare

Această reţetă de casă se poate pregăti şi cu ajutorul celor mici care sunt mereu băgăcioşi, şi nu îşi pot ţine degetele acasă. Este simplă de făcut, iar rezultatele sunt de la început promiţătoare.

• Se pune zahărul tos, zahărul vanilat şi apa la fier, într-un vas mediu
• Se lasă la foc mic până se leagă bine-bine siropul
• Se ia vasul de foc, se adaugă untul şi se lasă la răcit
• În alt vas, se cern laptele praf şi cacaua
• Siropul cu unt de mai sus (trebuie să fie un pic călduţ) se toarnă peste laptele praf cu cacaua
• Se amestecă uşor cu lingura, apoi se frământă bune cu mâinile
• Coca frământată călduţă se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt
• Ciocolata se nivelează sau se poate asambla în forme: bile, bomboane, inimioare
• Se lasă la răcit la frigider sau pe balcon, la răcoare
• Se taie în formele dorite, sau se poate aeşza între două pişcoturi, foi de napolitană, fursecuri, nuci, etc.
• Se decorează cu biluţe colorate sau alte delicatese ornamentale.

Secrete:

Siropul trebuie să fie bine închegat pentru a da ciocolatei un aspect şi o textură consistentă. Dacă siropul este subţire, ciocolata va ieşi un pic mai moale şi umedă. Ciocolata se poate face în două culori, sau se pot adăuga croncate în interior: alune, nuci, fistic, după bunul tău plac.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. faceam in casa ciocolata ptr copii-eu sunt abuela-nu mamica copilului

  2. o sa le fac copiilor sa-si aminteasca de copilarie…

  3. le-am facut deseori si eu copiilor mei

  4. am sa-i fac o surpriza nepotelului meu

  5. Melcea Ioana

    Stiu cat de buna este ciocolata de casa, aceasta reteta fiind cea clasica. Tare as vrea sa stiu daca in loc de zahar as folosi fructoza, oare ar fi la fel de buna? O fi incercat cineva?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.