Porţia Ta De Dulce Sănătos!

Consumatorii înrăiţi de dulciuri afirmă cu tărie că produsele bio sunt foarte neplăcute la gust, drept care preferă în continuare ciocolata, prăjiturile cu cremă pufoasă şi alte produse dulci artificiale din comerţ.

Dulciuri de casă

Sănătatea poate avea un gust dulce atâta timp cât ştim ce să alegem! Mamele ar trebui să fie experte la capitolul prăjituri tradiţionale făcute în casă. Gustul acestor produse este fără îndoială unul care nu se gustă niciodată.

Porţia Ta De Dulce Sănătos!

Femeile care doresc să mănânce sănătos se pot întoarce la bucătăria clasică, bazată pe ouă, lapte şi făină de la ţară. Contrar opiniei generale, se pot pregăti deserturi din cele mai sofisticate, inclusiv ciocolata de casă, îngheţată, salam de biscuiţi  sau sucuri naturale din fructe. Majoritatea dintre noi am început să cumpărăm chiar şi cozonacul acela tradiţional pe care îl pregăteam în casă pentru sărbătorile pascale. Ori acesta nu este un lucru cu care să ne mândrim!

Dulcele natural

Ba ne lipseşte timpul, ba suntem obosite, ba chiar ne este şi lene uneori să pregătim un desert gustos în casă. Alimentara este mai aproape şi produsele „instant” ne satisfac imediat nevoia de dulce. Aceste produse însă ne învaţă să separăm între gustul autentic şi cel artificial, şi mai ales între ce este cu adevărat nutritiv şi ce este nociv. Dulciurile din cofetării sunt cremoase şi savuroase, dar nu şi hrănitoare.

În copilărie am avut mereu prăjituri gustoase pe masă, cel puţin în weekend. Acuma nu mai avem răbdare să petrecem ore în bucătărie pentru a pregăti ceva dulce şi sănătos pentru familie. Există soluţii chiar şi pentru femeile care sunt mereu ocupate, mereu pe fugă.

O reţetă rapidă fără foc!

Ia aminte la următorul desert – tort de biscuiţi – pe care îl poţi face în casă, cu mâinile tale, fără să foloseşti aragazul sau vreun alt fel de coacere. Este ieftin, simplu şi gustos!

Ingrediente pentru 4 porţii:

• 16 biscuiţi simpli, populari, fără zahăr
• lapte pentru însiropat
• 100 g mascarpone
• 100-200 g nuci sau alune măcinate
• gem de caise
• fructe scurse din compot – piersici sau caise
• esenţă de rom sau vanilie
• fulgi de nucă de cocos
• stafide la alegere

Cum? Într-un castron se pun: nuca măcinată, mascarpone şi 2-3 piersici sau fructe din compot, bine zdrobite cu furculiţa. Amestecul obţinut trebuie să fie bine închegat. Dacă e prea moale, se mai poate adauga puţină nucă.

Biscuiţii se înmoaie în lapte şi se pun pe un platou, în formă de pătrat, ca la tort. Se aşează un strat de gem şi apoi un rând din crema obţinută mai sus. Se pun din nou un rând de biscuiţi, şi alt rând de cremă, până se termină biscuiţii. Ultimul rând de biscuiţi se unge cu gem şi apoi cu nucă de cocos. Se poate orna cu bucăţi de fructe.

Pont! Gemul se poate înlocui cu o cremă de gălbenuş de ou şi lapte, preparată în casă! Este un desert minunat, unde biscuiţii înlocuiesc pişcoturile cumpărate din supermarket.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.