ROȘIILE curăță tenul gras de ACNEE, COȘURI și PUNCTE NEGRE

Fitoterapeutul român Ovidiu Bojor menționează utilizarea roșiilor în cosmetica tenului și a mâinilor, cu rezultate bune în curățarea și catifelarea pielii.

Tomatele au proprietăți răcoritoare și astringente, prin care ajută la curățarea pielii de coșuri și acnee. Sunt bogate în vitamina C și vitamina A – doi antioxidanți extrem de benefici pentru sănătatea pielii.

Roșiile Curăță Tenul

Roșiile Curăță Tenul

Datorită pH-ului acid, roșiile ajută la eliminarea excesului de ulei. Acizii conținuți împiedică acumularea excesivă de ulei în porii pielii, în special în zona frunții și a nasului. Sunt un remediu natural pentru tenurile grase cu acnee, coșuri și puncte negre.

Trebuie să știți că aceste legume zemoase au efecte bune și în calmarea sau reducerea iritațiilor de detergenți la nivelul mâinilor.

Cum putem folosi roșiile în scop cosmetic

Roșiile se pot zdrobi și aplica pe față. Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se îndepărtează cu apă.

Pe lângă această mască simplă, se pot face tamponări ale feței cu felii de roșii, de mai multe ori pe zi. Persoanele care suferă de acnee pot utiliza acest remediu timp de 3-4 săptămâni.

Pentru curățirea punctelor negre, se poate masa zilnic pielea feței cu suc proaspăt de roșii.

Pentru catifelarea mâinilor, se prepară un leac nutritiv din 50 ml de suc de roșii, 1 vârf de cuțit de sare și 1 linguriță de glicerină. Cu amestecul obținut se masează ușor pielea, lăsând loțiunea să pătrundă cât mai adânc în piele.

Roșiile au efecte curățitoare asupra pielii și dacă se consumă intern, sau sub formă de suc. Mâncate pe stomacul gol, roșiile ajută la curățarea ficatului și a corpului de toxine.

Pulpa roșiilor se poate combina cu diferite ingrediente pentru a obține o mască facială eficientă: suc de lămâie, argilă, miere de albine, suc de aloe vera sau suc de castravete.

Surse articol:
1. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
2. http://www.livestrong.com/article/313226-fruits-vegetables-that-cleanse-the-liver/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.