ALBUȘUL de OU întinde RIDURILE – un truc eficient pentru a arăta mai tânără în câteva minute

Deși îmbătrânirea pielii este un proces firesc, care nu poate fi inversat, există câteva mijloace prin care putem întârzia cât mai mult apariția ridurilor. Cât de repede îmbătrânim depinde de genă, dar și de ceea ce mâncăm, și de stilul nostru de viață de zi cu zi.

Pe lângă această îngrijire a pielii din interior spre exterior, prin hrană, există câteva trucuri simple prin care putem da anii înapoi și obține un aspect tânăr din nou. Unul din cele mai populare este folosirea albușului de ou.

Albuș de Ou Contra Ridurilor

Albuș de Ou Contra Ridurilor

Pielea noastră are nevoie de vitamine și antioxidanți pentru a se menține tânără, elastică și fină, precum vitamina A, vitamina E, vitamina D, beta-caroten, acizi grași Omega-3, polifenoli și flavonoide.

Indiferent de cât de mult am încerca să ne alimentăm sănătos și să ne protejăm de radiațiile ultraviolete ale soarelui, pielea noastră începe să-și piardă fermitatea pe măsură ce înaintăm în vârstă, și să formeze cute. Primele semne ale îmbătrânirii apar sub forma ridurilor din zona ochilor, apoi a frunții și a gurii.

Potrivit cercetătorilor, un organism care îmbătrânește produce din ce în ce mai puțin sebum – uleiul care ajută la menținerea pielii hidratate.

Putem alege dintr-o mulțime de produse anti-aging (anti-îmbătrânire) eficiente, însă majoritatea lor sunt foarte scumpe, și nu toată lumea își permite să investească atât de mult în frumusețe. Beneficii similare le are albușul de ou, un ingredient banal, la îndemâna oricui, mult mai ieftin și eficient.

Cum funcționează

Utilizarea albușului de ou împotriva ridurilor nu este doar un mit, sau un remediu tradițional lipsit de susținere științifică. Potrivit lui Jerome Z. Litt, asistent profesor clinic la departamentul de dermatologie de la Școala de Medicină Universitară Case Western Reserve, proteinele din albușul de ou ajută la strângerea pielii, și astfel ar putea ajuta la reducerea ridurilor.

Un studiu din anul 2006, realizat de medicii de la Agocampu Rennes Sciences et Technologie du Lait et de L’oeuf, au analizat conținutul de proteine din ouăle de găină, și au descoperit 69 de proteine majore diferite.

Nu există dovezi care să indice faptul că albușul de ou poate îndepărta permanent ridurile. Acesta este un remediu care funcționează pe moment, datorită creșterii fermității pielii și întinderii cutelor. Datorită conținutului mare de vitamina A, albușul de ou ajută de asemenea la vindecarea pielii afectate. Din acest motiv este eficient și în caz de arsuri sau opăriri.

Cum să folosiți albușul de ou pentru întinderea ridurilor

Pentru o reducere temporară a ridurilor fine, dr. Litt recomandă aplicarea albușului de ou sub forma unei măști faciale. Luați 2 ouă. Separați gălbenușurile de albușuri. Bateți albușurile într-un bol, până se fac spumă. Înmuiați vârfurile degetelor în spuma de albușuri, și frecați pielea afectată de riduri, în special cea din jurul ochilor.

Lăsați spuma să acționeze circa 30 de minute, sau până se usucă pe piele. Îndepărtați spuma întărită cu apă rece, și tamponați pielea la final cu un prosop uscat și curat. Aplicați apoi o cremă hidratantă.

Masca de față cu albuș de ou este benefică în special persoanelor cu pielea grasă, uleioasă. La această mască puteți adăuga și miere, lapte, sau ulei de vitamina E, pentru a obține un amestec și mai eficient.

Surse:

http://www.livestrong.com/article/322981-egg-whites-for-wrinkles/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583891/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

9 comentarii

  1. Un albus de ou e suficient pt toata fata, nu trebuie 2 oua.

  2. Și uleiul de ricin întinde ridurile .

  3. Si pentru cateva minute!😜

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.