Apă de SALCÂM pentru ten (rețetă)

Salcâmul este cu totul cuceritor, datorită frumuseții și miresmei sale unice cu care ne îmbie în fiecare vară. Puțini dintre noi știu însă că florile de salcâm pot fi folosite și în scop terapeutic și cosmetic.

Flori de Salcâm

Flori de Salcâm

Florile de salcâm sunt un produs cosmetic excelent 100% natural. Au proprietăți emoliente, adică ajută la înmuierea pielii înăsprite sau congestionate, sunt tonice și calmante. Folosite extern, sub formă de miere, ulei, macerat sau infuzie, florile salcâmului îmblânzesc pielea uscată și redau tenului tinerețea, elasticitatea și strălucirea pierdute.

Apă de salcâm pentru ten – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de flori de salcâm
• 200 ml de apă

Preparare

Florile de salcâm se spală de praf, apoi se pun la înmuiat într-o cană cu 100 ml de apă rece. Se acoperă cu un capac și se lasă la macerat peste noapte. A doua zi, apa se strecoară și se păstrează într-un vas.

Peste florile rămase după filtrare, se mai adaugă 100 ml de apă clocotită și se lasă acoperit la infuzat circa 20 de minute. Se strecoară, și lichidul rezultat se amestecă apoi cu lichidul obținut prima dată, prin macerare. Soluția se păstrează într-un borcan de sticlă la frigider. Poate fi folosită în decursul a maxim 4 zile.

Cu apa de salcâm obținută se tamponează tenul în fiecare seară, după spălarea obișnuită a feței.

Apa din flori de salcâm are efecte tonice și calmante asupra pielii iritate. În plus, face pielea catifelată și cu un aspect mai tânăr. Este eficientă și pentru persoanele care suferă de cuperoză (au acele vinișoare inestetice pe nas și pe pomeți).

Dacă aveți posibilitatea, culegeți florile de salcâm din zone nepoluate, din mediul rural. Perioada de recoltare a florilor de salcâm este cuprinsă între lunile mai și iunie. Uscați florile în strat subțire, pe o coală de hârtie albă, apoi păstrați-le peste an în pungi de hârtie.

Simpla inhalare a parfumului emanat de florile de salcâm ajută la calmarea psihicului, având un efect liniștitor asupra sistemului nervos. În același scop se pot face băi cu flori de salcâm.

=

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.